Cloud oplossingen | ICTberichten.nl - Voor ICT beslissers

Cloud oplossingen

 

Dataverwerking moet nog sneller

Bedrijven produceren steeds meer data op steeds meer plaatsen. Eigen verbindingen met cloud on-ramps bieden een oplossing, totdat de snelheid van dataverwerking nog hoger moet.
Lees verder


Probleemloos migreren naar de cloud

Er zijn legio manieren om over te stappen naar de cloud. Om keuzestress te voorkomen is het belangrijk dat u onderbouwd beslist over het beste migratiescenario. Deze 8 scenario’s zijn mogelijk.
Lees verder


Kies cloudvorm die past bij uw bedrijf

Beslissers kijken bij de overgang naar de cloud vaak alleen naar de kosten. Maar er zijn veel meer aspecten die een rol spelen. Ontdek daarom tijdig de verschillende cloudvormen.
Lees verder


Slimmer gebruik van de cloud

Een steeds groter deel van de bedrijfsapplicaties draait in de cloud. De voordelen daarvan zijn duidelijk. Maar wat zijn de potentiële problemen en hoe kunt u deze voorkomen? Vier tips!
Lees verder


Moderne digitale werkplekken

Eindgebruikers hebben steeds nieuwe informatiebehoeften en de hoeveelheid online applicaties blijft groeien. Hoe kunt u grip op houden op de digitale werkplek?
Lees verder


Beperk uw risico’s van cloud computing

Veel organisaties zijn niet (goed) in staat om cyberdreigingen in de cloud te pareren. Dat komt onder meer omdat onduidelijk is waarvoor hun provider of zijzelf verantwoordelijk zijn.
Lees verder


Kiezen voor een multicloud

Multicloud strategieën komen steeds vaker voor. Maar veel bedrijven realiseren zich niet welke consequenties dat heeft voor workloads waarbij verschillende clouds betrokken zijn.
Lees verder


Stap niet te snel over naar de cloud

Bedrijven die de cloudmigratie te snel doorvoeren lopen securityrisico’s, maken onnodige kosten en creëren een instabiele infrastructuur. Lees hier met welke aanpak u dat kunt voorkomen.
Lees verder


Potentie van de cloud onvoldoende benut

Bedrijven halen nog onvoldoende rendement uit hun migratie naar de cloud. Dat komt onder meer omdat ze hun data niet centraal stellen in de architectuur. Wat zijn de andere remmende factoren?
Lees verder


Grip op hybride cloud

Door de combinatie van een public en private cloud verliezen organisaties de grip op hun data en de toegankelijkheid ervan. Hoe houdt u uw data in een hybride cloudomgeving onder controle?
Lees verder


Oplossing voor vendor lock in

Veel bedrijven zijn huiverig om hun applicaties en dataopslag bij één cloudaanbieder onder te brengen. Dit vanwege het risico op een vendor lock in. Gebruik van containertechnologie kan de oplossing zijn.
Lees verder


Cloud ready in 6 stappen

Alles gaat in de cloud tegenwoordig, zo lijkt het: al uw bedrijfssoftware, data, werkplekken, telefonie, enz. In deze zes stappen kunt u cloudservices optimaal inzetten en voorkomt u problemen.
Lees verder


Voorkom dat u vastzit aan uw cloudleverancier

Zowel traditionele IT leveranciers als ‘native’ cloudaanbieders maken het u vaak lastig om uw cloudtoepassingen over te hevelen naar een andere partij. Hoe kunt u zo’n vendor lock-in voorkomen?
Lees verder


5 stappen voor cloudtransitie

De grootste bottleneck bij cloudtransities is de beschikbaarheid van mensen en middelen. Deze vijf stappen zijn nodig voor een soepele transitie. U behoudt dan de regie en waarborgt de continuïteit.
Lees verder


Beslissingen over de cloud

Directies zien cloud computing vaak als een technisch onderwerp dat niet in de boardroom thuishoort, maar bij IT’ers. Dat kan gevaarlijk zijn, want beslissingen over de cloud zijn van strategisch belang.
Lees verder


Zo verhuist u naar de cloud

Cloudoplossingen en services hebben hun waarde al bewezen. Menig bedrijf plukt daar al lang en breed de vruchten van. Andere zijn laat. Soms zelfs te laat. Ontdek uw kansen in de cloud.
Lees verder


Hybride cloud flexibeler dan multi cloud

Veel organisaties lopen nog achter in het gebruik van een hybride cloud, maar driekwart heeft plannen om applicaties terug te halen uit de publieke cloud. Welke voordelen biedt u dat?
Lees verder


Vijf tips voor migratie naar de cloud

Werken in de cloud maakt uw organisatie flexibel, maar de overstap moet wel gecontroleerd gebeuren. Anders loopt de continuïteit gevaar en kunnen de kosten exploderen.
Lees verder


Belangrijk bij beslissingen over de cloud

Bij de migratie van systemen naar de cloud wordt in de directiekamers vrijwel alleen gekeken naar de mogelijkheden om kosten te besparen. Maar deze aandachtspunten zijn minstens zo belangrijk.
Lees verder


Switchen van cloud provider is (nog) niet zo simpel

Dat veranderen van cloudprovider net zo makkelijk is als overstappen naar een andere energieleverancier blijkt een utopie. Maar er zijn oplossingen voorhanden.
Lees verder


Naar de cloud, maar hoe?

De voordelen van de cloud zijn inmiddels duidelijk. De kernvraag is nu hoe je de transitie moet maken. Want de migratie naar de cloud heeft een forse organisatorische impact.
Lees verder


De cloud past bij finance en HR

Er zijn verschillende argumenten die het logisch maken om finance- en HR-processen over te brengen naar de cloud. Hier een overzicht van de voordelen en mogelijkheden.
Lees verder


Tijd om de hybride cloud te flexibiliseren

Steeds meer bedrijven verdelen hun applicaties over de private en public cloud. Probleem van zo’n hybride architectuur is dat workloads en data lastig zijn te verplaatsen.
Lees verder


Cloud-werken is de standaard, maar hoe houdt u dat veilig?

Thuiswerken via de cloud is door de coronacrisis de standaard geworden. Hoe laat u medewerkers veilig en locatie-onafhankelijk werken, terwijl u grip houdt op de data?
Lees verder


5 tips om grip te houden op cloud-innovatie

Cloudaanbieders lanceren voortdurend nieuwe diensten. Hoe kunt u slagvaardig maar secuur beslissen of u daarvan gebruik zou kunnen of moeten maken? 5 tips daarover.
Lees verder


In 4 stappen naar een succesvolle cloudstrategie

Eind 2020 maakte al zo’n 90% van de bedrijven gebruik van cloud-technologie, volgens onderzoek van IBM. Wat is de beste strategie om de cloud in te zetten? Vier tips hierover.
Lees verder


ICT trends 2021 – Digitale transformatie, cloud en AI

Eén aspect speelt bij alle actuele ICT trends en ontwikkelingen een hoofdrol: data. Digitale transformatie draait om data en datagedreven werken bepaalt in toenemende mate het succes van bedrijven.
Lees verder


Security is de bottleneck voor multicloud toepassingen

Europa loopt voorop in het gebruik van multi-cloud-omgevingen, maar met name het gebrek aan kennis op het gebied van security is een remmende factor. Wat zijn de aandachtspunten?
Lees verder


Uw ICT steeds meer naar de cloud

Gartner verwacht dat de wereldmarkt voor public clouddiensten dit jaar met 6,3 procent groeit. De snelste stijger is Desktop as a Service (DaaS). Meest gebruikte toepassing blijft online bedrijfssoftware.
Lees verder


Multicloud: kloof tussen ambitie en adoptie

De belangstelling van Nederlandse IT beslissers voor een multicloud omgeving is de laatste jaren vertienvoudigd. Toch ligt de concrete adoptiegraad nog onder de 20 procent.
Lees verder


Cloud security houdt IT managers uit de slaap

IT managers liggen wakker van verkeerd geconfigureerde clouddiensten en verwarrende securitymodellen in de cloud. Wie is verantwoordelijk en wat is de oplossing?
Lees verder


De pluspunten van private cloud appliances

Bedrijven die een private cloud zelf willen beheren, maar opzien tegen de kostbare en tijdrovende implementatie zijn gebaat bij een private cloud appliance.
Lees verder


Grote kans op dataverlies in de cloud door menselijk fouten

Hoewel cloudbased diensten betere beveiliging van gegevens beloven dan traditionele on-premise software, blijken ze in de praktijk wel degelijk kwetsbaar. Hoe zit dat precies?
Lees verder


Groeiend cloudgebruik is een aanslag op uw bedrijfsnetwerk

Het gemiddelde bedrijfsnetwerk is niet opgewassen tegen de exploderende uitwisseling van data met verschillende cloudomgevingen. Tijd voor strategische actie.
Lees verder


De risico’s van SaaS zijn meestal niet bekend

Twee derde van de bedrijven weet niet welke risico’s ze lopen bij het gebruik van SaaS oplossingen. Wat zijn die risico’s van deze cloudoplossingen en hoe zijn ze te beperken?
Lees verder


Online continuïteit in tijden van corona

Leveranciers en afnemers van SaaS diensten maken zich zorgen over de vraag of het niveau van de diensten de komende tijd op peil blijft. Hoe is dat te waarborgen?
Lees verder


Vijf valkuilen bij de migratie naar de cloud

Overstappen naar de cloud lijkt eenvoudig, maar de migratietrajecten liggen vol projectwrakken. Waar liggen de valkuilen en hoe kunt u deze omzeilen?
Lees verder


Edge computing is een game changer in de cloud

Cloud computing is niet optimaal voor IoT-toepassingen die snelle reponstijden en extreme throughput vereisen. Dat verklaart de snelle opkomst van edge computing.
Lees verder


Drie stappen om grip te krijgen op clouduitgaven

De IT uitgaven verschuiven steeds meer naar de cloud. Wat wordt besteed en met welk doel? Wie dat niet weet geeft al snel teveel geld uit. Hoe houdt u grip op de uitgaven?
Lees verder


Een derde van de cloudinvesteringen levert niets op

Ruim dertig procent van de bedragen die Europese bedrijven investeren in clouddiensten worden niet terugverdiend. Dat blijkt uit onderzoek.
Lees verder


Overstap naar de cloud vraagt om een andere organisatie

De transitie van on premise bedrijfssoftware (bij u geïnstalleerd) naar een hybride of multicloud oplossing heeft zowel technische als organisatorische impact. Dat laatste wordt vaak vergeten.
Lees verder


Cloud computing overvleugelt on-premise ICT

Dit jaar besteden CIO’s voor het eerst meer budget aan public en private cloud computing dan aan on-premise ICT. Wat verhuist naar de cloud en wat blijft u in eigen huis doen?
Lees verder


Backup in de cloud vaak ‘vergeten’

De populariteit van de cloud blijft groeien en bedrijven genereren meer data dan ooit. Toch maakt een meerderheid de organisaties geen backups in de cloud. Terecht?
Lees verder


Cloud computing naar next level

Tot nu toe biedt de cloud alleen mogelijkheden om te interacteren met de IT-infrastructuur. In de tweede fase kan de infrastructuur zelf naar believen ingericht worden.
Lees verder


Zes tips voor continuïteit in de cloud

Stel dat een clouddienst niet beschikbaar is of de serviceprovider failliet gaat. Dan heeft dat ingrijpende gevolgen voor de bedrijfsvoering. Zes tips om u daartegen te wapenen.
Lees verder


Cloudtechnologie ontgroeit de kinderschoenen

Tot nu toe heeft cloudtechnologie het mogelijk gemaakt om eenvoudiger te interacteren. In het volgende stadium kunnen we dingen niet alleen makkelijker, maar ook anders doen.
Lees verder


In 3 stappen naar een succesvolle cloudstrategie

De mogelijkheden van artificial intelligence (AI) en machine learning verlokken bedrijven om er direct mee aan de slag te gaan. Maar dat is een groot risico als er geen goed onderbouwde cloudstrategie is.
Lees verder


Aanbevelingen voor cloud migratie

Hoe zorgt u ervoor dat uw cloudmigratie een succes wordt op het gebied van kosten, gebruikerstevredenheid en concurrentiekracht? Lessen uit de praktijk.
Lees verder


Overstappen naar de cloud? Stel eerst drie vragen

Overweegt u om uw IT middelen over te brengen naar de cloud? Begrijpelijk, want de cloud biedt steeds meer mogelijkheden. Bij de overstap komt echter heel wat kijken. Deze 3 vragen moet u vooraf stellen.
Lees verder


Connected planning voor betere samenwerking

Organisaties willen flexibel zijn en snel kunnen reageren op veranderingen in de markt of in de vraag van hun klanten. Daarvoor een intensieve samenwerking tussen bedrijfsonderdelen nodig. Cloud oplossingen kunnen daarbij helpen en een connected planning mogelijk maken.
Lees dit artikel


Twee op drie MKB bedrijven worstelen met beheer cloud

De cloud biedt het MKB veel voordelen, zoals meer flexibiliteit en gemak. Ook bespaart het kosten omdat cloudsoftware vaak goedkoper is dan softwarelicenties. Uit recent onderzoek van Kaspersy Lab blijkt dat inmiddels 63% van bedrijven met minder dan 250 werknemers één of meer vormen van Software as a Service (SaaS) gebruikt. Hiermee kunnen medewerkers via de cloud bij data en applicaties en werken zij makkelijker buiten de deur. Wel brengt dit cloudgebruik uitdagingen met zich mee. Zo blijkt uit het Kaspersy onderzoek dat 66% van de MKB bedrijven problemen ondervindt bij het beheer van hun heterogene IT huishouding. De reden? Een gebrek aan kennis bij interne IT specialisten en onvoldoende borging van het IT beveiligingsbeheer. Zo is niet altijd duidelijk wie er nou verantwoordelijk is voor de bescherming van de data in de cloud. Door deze beveiligingsrisico’s profiteren organisaties niet optimaal van de cloudoplossingen. Zorg er dus voor dat dit op orde is.
Lees dit artikel


Cloud storage verdringt eigen datacentrum

Opslag van data in de cloud neemt steeds vaker de rol in van een eigen datacentrum. 80 % van de bedrijven met een eigen datacentrum sluit deze binnen 7 jaar. Met name de moderne oplossingen voor cloud storage zorgen ervoor dat de noodzaak voor een eigen datacentrum afneemt.
Lees dit artikel


Cloud computing biedt geen oplossing voor cybercrime

Cloud providers bewaken hun systemen doorgaans afdoende tegen digitale inbraak, maar u blijft zelf verantwoordelijk voor de toegang vanuit uw bedrijfsomgeving tot het cloud-netwerk.
Lees verder


7 aspecten die overstappen op de cloud eenvoudiger maken

Migratie naar de cloud heeft grote impact op uw huidige werkwijze. Zeven aspecten zijn essentieel voor een vlekkeloze transitie: goede communicatie, persoonlijke betrokkenheid, gestroomlijnde processen, betrokkenheid interne influencers, elimineren van bedreigingen, goede training en emotionele ondersteuning.
Lees dit artikel


 
Berichten archief

ERP systemen

Zó voorkom je dat IoT in de pilotfase blijft

ICT informatiecentrum| Internet of Things (IoT) is allang realiteit, zeker in de industrie. Meestal is het bedoeld om de efficiëntie in de processen te verbeteren. Maar er is meer winst Lees meer

ERP systemen

Hoe word je succesvol met het IoT?

ICT informatiecentrum| De toepassing van Internet of Things is enorm breed, maar optimaal gebruik maken van de voordelen van deze technologie blijkt nog best lastig. Onderzoek van Cisco wijst uit Lees meer

ERP systemen

Zes adviezen voor afsluiten van een cloudcontract

ICT informatiecentrum| Een helder contract tussen cloudprovider en -dienstenafnemer is cruciaal voor een langdurige, succesvolle en zorgeloze samenwerking. Hieronder staan zes adviezen die u ter harte zou moeten nemen: 1. Lees meer

ERP systemen

Privacywetgeving in de public cloud: hoe zit dat?

ICT informatiecentrum| De Nederlandse privacywetgeving lijkt in de meeste gevallen duidelijk: iedere in Nederland gevestigde organisatie moet zich aan de privacyspelregels houden. Bij publieke clouddiensten met servers over de grens Lees meer

ERP systemen

Impact van downtime na migratie naar de cloud vaak onduidelijk

ICT informatiecentrum| Bij 60% van de bedrijven die bedrijfsprocessen naar de cloud hebben overgebracht blijkt de downtime tegen te vallen. Dat blijkt uit een onderzoek van Veritas Technologies onder 1200 Lees meer

ERP systemen

Wat hybride cloud doet met connectiviteit

ICT informatiecentrum| Belangstelling voor hybride cloud is sterk toegenomen sinds 2010. Zo’n 53% van de bedrijven gebruikt hybride cloud of overweegt het. Voordeel is vooral meer controle op IT-bedrijfsmiddelen. Vooral Lees meer

ERP systemen

Een nieuwe werkplek: private of public cloud?

ICT informatiecentrum| De cloud biedt veel voordelen, bijvoorbeeld voor de inrichting van de nieuwe moderne en flexibele werkplek, maar welke route kiest u en welke cloud kiest u: private cloud Lees meer

ERP systemen

Zakelijk bellen via internet onderdeel digitale transformatie

ICT informatiecentrum| Voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s) maakt “Voice over Internet Protocol” (VoIP, Bellen via Internet) tegenwoordig onderdeel uit van hun digitale transformatie. Zakelijke toepassingen voor de cloud-omgeving nemen Lees meer

ERP systemen

Hoe houdt u grip op cloud leveranciers?

ICT informatiecentrum| Steeds meer kritische bedrijfsprocessen gaan over naar de cloud. Grote namen in de IT staan echter niet per se garant voor afdoende prestaties van uw applicaties. Maar wat Lees meer

Inspringen op de kansen van SaaS

Verizon| SaaS groeit uit tot de nieuwe norm. En deze technologie verandert de manier waarop u werkt. Hieronder vijf tips die bijdragen aan een succesvolle inzet van SaaS. 1. Geef Lees meer

ERP systemen

Hybride systemen in de logistiek: waar moet u op letten?

ICT informatiecentrum| Steeds meer bedrijven staan open voor hybride systemen: een centraal ERP systeem dat draait op een eigen server (on-premise), aangevuld met cloud oplossingen voor gespecialiseerde functies. Maar wanneer Lees meer

ERP systemen

Op de drempel van de cloud

ICT informatiecentrum| Grote aanbieders (Google, Amazon, Microsoft) investeren fors in hun infrastructuur voor clouddiensten om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. De aandacht voor cloud-toepassingen in zijn algemeenheid groeit. Lees meer

ICT onderzoek externe bron

Publieke cloud ver weg voor inkopers

SynerTrade| 73% van de Nederlandse grote bedrijven werkt met eigen inkoopsoftware die binnen de kantooromgeving op eigen computersystemen draait. 14% van de ondervraagde organisaties maakt gebruik van inkoopsoftware vanuit een Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

Ruim helft Nederlandse bedrijfsleven gebruikt cloud software

ICT informatiecentrum| Ruim de helft van de Nederlandse bedrijven (55 procent) gebruikt applicatiesoftware uit de cloud. De onderwijssector maakt het meest gebruik van (publieke) cloud toepassingen. De tansportsector steekt daar Lees meer

ICT nieuws externe bron

Populariteit financiële software in de cloud groeit

Computer Profile| Een vijfde deel van de bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers maakt gebruik van financiële software in de cloud. Dat kan een financiële module zijn van een ERP Lees meer

ERP systemen

Hybride cloud is de trend

ICT informatiecentrum| Op een blog van Zsolt Szabo (vice-president Capgemini Nederland) over de cloud journey barometer is een interessant rapport over de adoptie van op cloud gebaseerde oplossingen te vinden Lees meer

ERP systemen

In 4 stappen migreren naar de cloud

ICT informatiecentrum| Op cloudworks.nu wordt beschreven dat marktonderzoekbureau Gartner een groei in de cloudservicesmarkt van 16,5% wereldwijd voorspelt. Bedrijven voelen de druk om bij te blijven. Het is echter niet Lees meer

ERP systemen

Belangrijke vragen voordat uw backup naar de cloud gaat

ICT informatiecentrum| Een backup wordt in veel gevallen als eerste in de cloud opgeslagen. Leverancier Telindus stelt 8 belangrijke vragen die beantwoord moeten worden voor u die stap zet. Deze Lees meer

ERP systemen

Cloud in de praktijk

ICT informatiecentrum| Op it-executive staat een mooi artikel over de praktische toepassing van cloud. Daarin wordt beschreven dat het soms even duurt voor een ontwikkeling daadwerkelijk doordringt en in praktijk Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

Bedrijven zonder cloud applicaties raken achterop bij concurrentie

ICT informatiecentrum | Wie in ieder geval voor tenminste één belangrijke applicatie gebruik maakt van cloud technologie heeft al snel een voorsprong de concurrentie, blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Frost Lees meer

ERP systemen

Top 50 softwareleveranciers

ICT informatiecentrum | Ieder jaar selecteert investeringsbedrijf Main Capital vijftig Nederlandse softwarebedrijven die succesvol zijn en zich opvallend goed ontwikkelen. In de 2016 editie staat evenals in jaargang 2015 het Lees meer

ICT boek eigen redactie

Boekje ‘Social Intranet’ over verbetering van interne communicatie

ICT informatiecentrum | Het ICT informatiecentrum publiceert ‘Social Intranet’. Het nieuwe boekje geeft een actueel beeld van deze nieuwe ICT oplossing voor interne communicatie. Social intranet claimt organisaties slagvaardiger en Lees meer

ICT boek eigen redactie

Nieuw boekje over EMM en het beheer van mobiele apparaten

ICT informatiecentrum | Houten, 1 oktober 2015 – Enterprise Mobiliy Management (EMM) is de titel van een nieuwe publicatie van het ICT informatiecentrum. In het boekje geven EMM specialisten uitleg Lees meer