Ruim helft Nederlandse bedrijfsleven gebruikt cloud software - ICTberichten.nl

Ruim helft Nederlandse bedrijfsleven gebruikt cloud software

ICT onderzoek eigen redactie

ICT informatiecentrum|

Ruim de helft van de Nederlandse bedrijven (55 procent) gebruikt applicatiesoftware uit de cloud. De onderwijssector maakt het meest gebruik van (publieke) cloud toepassingen. De tansportsector steekt daar schril bij af met 38%. Van het totale bedrijfsleven maakt ruim de helft gebruik van enige vorm van cloud toepassingen. Bij het grootste deel daarvan gaat het om HR toepassingen (ruim een kwart), gevolgd door bedrijfssoftware, waar vooral een toenemend gebruik van Office 365 valt te zien.

De onderwijssector is optimistisch en gaat ervan uit dat binnen niet al te lange tijd zelfs 100% van de leeromgevingen en leerlingadministratiesystemen vanuit de cloud zal worden afgenomen. CRM- en documentmanagement toepassingen uit de cloud zijn nog maar mondjesmaat in gebruik, resp. 6,7% en 8%. Grootste leveranciers in het toepassingsgebied van cloud applicaties zijn Microsoft, Raet en ADP. Deze conclusies komen voort uit een onderzoek van Computer Profile onder 6000 IT-verantwoordelijken bij bedrijven groter dan 50 werknemers.

Bron: Computer profile

Wilt u meer weten over cloud computing? Download dan het boek Cloud computing van het ICT informatiecentrum waarin specialisten tips en adviezen geven over de keuze van IT oplossingen in de cloud.