Softwareontwikkeling nieuws | ICTberichten.nl - Voor ICT beslissers

Softwareontwikkeling nieuws

 

3 oplossingen voor verouderde software

Heeft u nog oude software draaien? Dan verhoogt dat niet alleen uw kosten en veiligheidsrisico’s, het kan ook de groei en ontwikkeling van uw organisatie remmen. Dit zijn 3 oplossingen daarvoor.
Lees verder


Complexe applicaties met low code

Low code maakt softwareontwikkeling eenvoudiger. Maar dat betekent niet dat applicaties zelf ook eenvoudig zijn. Low code leent zich ook voor het ontwikkelen van complexe applicaties. Dit zijn de 4 stappen daarbij.
Lees verder


Low code kent ook beperkingen

De euforie rond low code platforms en applicaties is al een tijdje groot. Voordelen zijn er dan ook genoeg. Maar beperkingen zijn er ook. Die temperen de hoge verwachtingen een beetje.
Lees verder


Vervangt low code de high code?

Low code applicaties zijn aan een enorme opmars bezig. Er zijn immers snel en betaalbaar maatwerkapplicaties mee te ontwikkelen. Kunnen de ‘oude’ high code programmeurs daarmee naar huis?
Lees verder


Bedrijfssoftware: buy or build?

Zowel best-of-breed pakketten als tools om zelf software te ontwikkelen hebben voor- én nadelen. Met een prescriptive low-code platform kunt u het beste van beide werelden benutten.
Lees verder


Zakelijke voordelen van low code tools

Vroeger was het ontwikkelen van applicaties complex en langdurig. Met low code tools is daar verandering in gekomen. Welke zakelijke voordelen levert dat op?
Lees verder


Ontwikkelen van maatwerk software is makkelijker en goedkoper

De grens tussen standaardsoftware en maatwerk vervaagt door het gebruik van functionele modules. Dat maakt het ontwikkelen van maatwerk makkelijker en beter betaalbaar.
Lees verder


Softwareontwikkeling moet beter en goedkoper

Veel nieuwe software blijkt bij oplevering niet te voldoen aan de wensen van de organisatie en de gebruikers. Bovendien wordt er te veel geld uitgegeven aan het maken ervan. Hoe voorkomt u dit?
Lees verder


Hoe overbrug je de taalkloof tussen business en IT?

Softwareontwikkelaars hebben geen master bedrijfseconomie en de meeste bedrijfsconsultants weten weinig van programmeren. Hoe verbeter je de samenwerking?
Lees verder


 
Berichten archief

ERP systemen

Goede software houdt concurrentie op afstand

ICT informatiecentrum| Onder druk van de ontwikkelingen moeten ondernemers kiezen tussen aanpassen van bestaande software of geheel nieuwe applicaties bouwen. Hoe de organisatie werkt moet daarbij passen. Van ‘concept naar Lees meer

ERP systemen

Goedkoop is duurkoop, ook voor software

ICT informatiecentrum| Goedkoop is duurkoop, luidt het gezegde. Dat geldt ook voor software. De gevolgen van goedkope (en verkeerde) software zijn echter veel groter, zo bleek tijdens de Cyber Resilience Lees meer

ERP systemen

Maak uw organisatie klaar voor software-innovatie

ICT informatiecentrum| Snelheid van innoveren bepaalt het succes van een organisatie. Dat bleek tijdens de Gartner Application Architecture, Development & Integration Summit in Londen. Veel softwarebedrijven blijven achter in die Lees meer

ERP systemen

Overstappen van SAP R3 naar S/4HANA?

ICT informatiecentrum | Voor gebruikers van de ERP software van SAP wordt de vraag actueel of en wanneer zij overstappen van SAP R/3 naar SAP S/4HANA. Welke aspecten daarin een Lees meer