Buy or build? | Bedrijfssoftware - ICTberichten.nl

Bedrijfssoftware: buy or build?

buy or build
Zowel standaard pakketten als tools om zelf software te ontwikkelen hebben voor- én nadelen. Met een prescriptive low code platform kunt u het beste van beide werelden benutten.

Pakketsoftware heeft soms een streepje voor vanwege de expertise die u hiermee in huis haalt. Maar wat als u deze expertise kunt koppelen aan de vrijheid van eigen softwareontwikkeling met behulp van een prescriptive low code platform? Zo’n platform combineert direct toepasbare functionele componenten met tools waarmee deze desgewenst zijn aan te passen of uit te breiden. U hoeft dus niet vanaf scratch te beginnen én u zit niet vast aan vooraf gedefinieerde functionele componenten. Bovendien is met prescriptive low code tooling een architectuur vast te leggen voor het ontwikkelwerk.

Die ‘prescriptive architecture’ zorgt dat software componenten naadloos in elkaar passen en dat ze dezelfde semantiek gebruiken. Elk component is onderdeel van de enterprise architectuur door het gebruik van een specifieke ontologie die begrippen een betekenis en logica toekent op basis van de business setting. Naast deze context krijgen componenten informatie mee over de benodigde in- en output. De combinatie van gebruiksklare componenten met een architectuur voor het gebruik van low code tools verhoogt niet alleen de ontwikkelsnelheid, maar verbetert ook de performance en kwaliteit van applicaties in vergelijking met gangbare low code toolsets.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder