Data management nieuws | ICTberichten.nl - Voor ICT beslissers

Data management nieuws

 

Data verzamelen uit verschillende bronnen

Het combineren van data uit verschillende bronnen, zoals ERP en CRM systemen, kan belangrijke inzichten opleveren. Bij het bundelen van die data kunt u tegen problemen oplopen. Die lost u zo op.
Lees verder


Beter datagebruik in de industrie

Steeds meer processen in de industrie verlopen volautomatisch. Dat vraagt om investeringen in de verbetering van de kwaliteit en uitwisselbaarheid van data. Wat levert u dat op?
Lees verder


Uw volgende stap in datamanagement

In den beginne was er het datawarehouse. Toen kwam het data lake, gevolgd door clouddata platforms. En nu verandert etl in elt. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw data?
Lees verder


Digitale transformatie begint met MDM

Master data management is de basis van digitale transformatie. Die komt pas echt van de grond als alle databronnen samen zijn gebracht in één master data repository. Hoe bouwt en beheert u die?
Lees verder


Heeft u een datastrategie?

50% van de bedrijven heeft geen volledige toegang tot interne data. Dat werpt barrières op om zakelijk voordeel uit data te halen. Alleen met een goede datastrategie is dat wel te realiseren.
Lees verder


Tips voor master data management

Een master data management systeem brengt verspreid opgeslagen relatiegegevens samen in één database die fungeert als ‘single source of truth’. Hoe implementeer je zo’n MDM systeem?
Lees verder


Transformeren tot smart company

Data-uitwisseling is volgens EY een verbindende factor voor alle bedrijfsprocessen. Het delen van data brengt afdelingen op één lijn. Als dat lukt ontstaat een smart company. Wat is daarvoor nodig?
Lees verder


Uw data vraagt aandacht

In en rond al uw applicaties en IT systemen zit steeds meer data. Dat biedt kansen, maar geeft ook verplichtingen. Wat zijn redenen om een dataproject te starten en hoe weet u wat verstandige keuzes zijn?
Lees verder


Steeds meer data, en nu?

U heeft steeds meer data tot uw beschikking. Vanuit uw bedrijfssoftware, maar ook uit andere systemen, websites en communicatie. Hoe gaat u daar verstandig en volgens de regels mee om?
Lees verder


Zo bouwt u een datawarehouse

Veel bedrijven die meer met hun data willen doen, beginnen de bouw van een datawarehouse met het vastleggen van standaarden. Vervolgens blijken de meeste tools deze niet te ondersteunen.
Lees verder


Big data wordt in 2 jaar de basis voor de financiële sector

Driekwart van de Nederlandse CFO’s verwacht al binnen twee jaar niet meer zonder big data te kunnen. Een op de vijf CFO’s kan dat zelfs nu al niet meer. Dat heeft duidelijke redenen.
Lees verder


Tien trends in data en analytics

Gartner signaleert tien trends rond data en analytics waarmee organisaties reageren op de knelpunten en kansen in 2021. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor u?
Lees verder


Doorlopende licenties gaan op de schop

Het licentiemodel voor software, waarbij u een eenmalig aanschafbedrag en vervolgens een jaarlijkse bijdrage voor updates betaalt, heeft z’n langste tijd gehad. Meer flexibiliteit is nu nodig.
Lees verder


Databeheer is veiliger en goedkoper te maken

Het aantal grote aantal datalekken laat zien hoe lastig het is om security compliant te werken. Bovendien groeit de hoeveelheid opgeslagen data snel. Hoe kunt u dat managen?
Lees verder


Data integratie in een hybride omgeving

Door de opkomst van de cloud hebben steeds meer bedrijven een hybride applicatielandschap. Dat stelt nieuwe eisen aan de integratie van data.
Lees verder


Datagedreven werken vraagt om een road map

Veel projecten om datagedreven te gaan werken eindigen op de kop in de berm. Er is veel meer voor nodig dan het aan elkaar knopen van databases.
Lees verder


3 gratis boeken over data

Kent u de mogelijkheden en voordelen van datagedreven werken? Het ICT informatiecentrum introduceert 3 nieuwe boeken die u alles uitleggen over data, data management, analytics en datagedreven werken.
Lees verder


Aandacht geboden voor beveiliging data analytics

Het toepassen van data analytics biedt nieuwe kansen, maar creëert ook nieuwe risico’s. Hoe waarborg je de veiligheid van gegevens die bij een provider zijn opgeslagen?
Lees verder


Stappenplan voor succesvolle AI

Artificial Intelligence wordt steeds belangrijker voor de besluitvorming. Wat zijn volgens experts de stappen om een effectief AI systeem op te zetten?
Lees verder


In vijf stappen naar schone en actuele relatiedata

Het opschonen en actualiseren van relatiedata is cruciaal om de klantervaringen te optimaliseren en nieuwe kansen te benutten. Wat komt daarbij kijken?
Lees verder


Zo beschermt u klantdata

Klantdata vertegenwoordigt veel waarde. Hoe kunt u die waarde maximaal benutten, als u klanten tegelijk controle moet geven op het gebruik van deze data? In zeven stappen regelt u het.
Lees verder


Voordelen van content en process intelligence

Ongestructureerde data verwerken tot bruikbare inzichten en processen analyseren voor structurele verbeteringen? Content en process intelligence maken dat mogelijk.
Lees verder


Tips voor datagedreven werken

Wie nog niet data-driven werkt ziet de concurrentie al gauw uit het zicht verdwijnen. Maar hoe kun je een project om het datamanagement te verbeteren het beste aanpakken? Hier de tips.
Lees verder


Besparen op software begint bij bestaande data

Software asset management is de nieuwste methode om kosten te besparen. Maar het implementeren is tijdrovend, terwijl veel gegevens al direct voorhanden zijn.
Lees verder


Vijf technische tips voor de datastrategie

Data is de olie van de 21ste eeuw. Daardoor groeit het aantal toepassingen per bedrijf explosief. En dus is het ook steeds lastiger om een datastrategie te formuleren. Wat is belangrijk?
Lees verder


AI als game changer voor informatiebeheer

De toepasbaarheid van Artificial Intelligence groeit explosief. Maar de intelligentie van een AI systeem valt of staat met de gebruikte data. Dat trekt een zware wissel op de datakwaliteit.
Lees verder


Periodiek back-ups maken is geen optie meer

Bijna de helft van alle bedrijven is de afgelopen drie jaar getroffen door een incident waarbij gegevens verloren gingen. Dat komt vooral omdat ze periodieke back-ups maken.
Lees verder


Weinig vertrouwen in eigen data

Nog geen derde van alle dataspecialisten meent dat ze snel betrouwbare data kunnen leveren, blijkt uit onderzoek. Wat zijn de discrepanties tussen vertrouwen, snelheid en uitvoering?
Lees verder


Miljoenenverlies door gebrekkig datamanagement

Bijna driekwart van de bedrijven is niet in staat gebruikers een ononderbroken toegang tot data te bieden. Dat leidt tot verlies van inkomsten en productiviteit. Waar liggen de verbeteringsmogelijkheden?
Lees verder


Standaards voor Artificial Intelligence op komst

Steeds meer sectoren passen Artificial Intelligence toe, zoals financiën, productie, zorg en transport. Gebruikers, programmeurs en beleidsmakers hebben belang bij duidelijke standaards. Daar is nu een begin mee gemaakt.
Lees verder


Backup in de cloud vaak ‘vergeten’

De populariteit van de cloud blijft groeien en bedrijven genereren meer data dan ooit. Toch maakt een meerderheid de organisaties geen backups in de cloud. Terecht?
Lees verder


Zo benut u ongestructureerde data

Ongestructureerde bedrijfsdata kan meestal niet worden doorzocht. Denk aan presentaties, chats of offertes in Word-bestanden. Digital asset management (DAM) biedt hiervoor een oplossing.
Lees verder


Vier tips voor verbetering van de customer performance

Slimme software maakt het mogelijk om klantgedrag real time te volgen en te analyseren. Dat leidt tot verbetering van de customer performance. Vier tips om ervan gebruik te maken.
Lees verder


Data management ontwikkelt zich verder

Door de toenemende hoeveelheid data, neemt de behoefte aan goede opslagmethoden toe. Veiligheid en beschikbaarheid moeten daarbij gegarandeerd zijn. Back ups zijn noodzakelijk en meerdere opslagmethoden in de cloud zijn beschikbaar.
Lees dit artikel


Cloud storage verdringt eigen datacentrum

Opslag van data in de cloud neemt steeds vaker de rol in van een eigen datacentrum. 80 % van de bedrijven met een eigen datacentrum sluit deze binnen 7 jaar. Met name de moderne oplossingen voor cloud storage zorgen ervoor dat de noodzaak voor een eigen datacentrum afneemt.
Lees dit artikel


Drie factoren remmen inzet van intelligent automation

Uit onderzoek van Capgemini blijken drie factoren die organisaties remmen in de implementatie van intelligent automation: technologie, bedrijfsorganisatie en talent. Bijna de helft van de Nederlandse organisaties (49%) heeft geen leidinggevenden met voldoende belangstelling voor de toepassing van intelligent automation. Nagenoeg hetzelfde percentage is ongerust over de veiligheid van data en geeft aan dat het ontbreken van een data management strategie de ontwikkelingen remt.
Lees dit artikel


Intelligent automation zorgt voor meer omzet bij financiële dienstverleners

Dat is de conclusie uit een onderzoek van Capgemini. Intelligent automation combineert robotics process automation (RPA), artificial intelligence (AI) en business process management. Met de volledige implementatie van intelligent automation in Nederland (4%) loopt ons land nog flink achter op de internationaal gemeten 10%.
Lees dit artikel


 
Berichten archief

ERP systemen

Drie nieuwe datatoepassingen

ICT informatiecentrum| Er zijn in de wereld van datatechnologieën drie nieuwe combinaties die sterk opgang maken: Chatbots en artificial intelligence Automatisch kunnen beantwoorden van vragen van klanten door slimme en Lees meer

ERP systemen

Vijf belangrijke vragen over data

ICT informatiecentrum| Het gebruik van clouddiensten wordt steeds meer gemeengoed bij bedrijven en particulieren. Met ook de nodige nadelen, volgens Peter Konings, director products EMEA bij Verizon. Die komen echter Lees meer

ERP systemen

Voorkom datalekken door menselijk falen

ICT informatiecentrum| Datalekken vormen groot en groeiend risico op imageschade en boetes in kader AVG. De meeste datalekken komen echter van binnenuit: insider threats. Daarvoor is maar één effectieve oplossing: Lees meer

ERP systemen

De 5 belangrijkste data management trends in 2018

ICT informatiecentrum| Vijf ontwikkelingen die in 2018 bepalend zullen zijn in data management: 1. Beperken van datatransport wordt belangrijker Toenemend gebruik van cloud-toepassingen leiden tot hogere kosten door dataverkeer binnen Lees meer

ICT onderzoek externe bron

Consument bang om slachtoffer te worden van datalek

Gemalto| Wereldwijd is tweederde van de consumenten bang dat zij in de nabije toekomst slachtoffer worden van een datalek. Nederlandse en Belgische consumenten kennen beduidend minder angst, 56 procent geeft Lees meer

ERP systemen

Succesvol databeleid door verjonging

ICT informatiecentrum| Data en data-analyse zijn dé trends. Maar waar begint u? Hoe komt u tot een realistisch en werkbaar databeleid? Tijdens Experts On Data (Yellow Communications) probeerden de aanwezigen Lees meer

ICT nieuws externe bron

Sterke groei in het aantal datacenters

AME Research| Al dat digitaal socialiseren en internetten wat we doen leidt tot een sterke en duurzame groei van de bouw van datacenterinfrastructuren. Gemiddeld is de datacenter en infrastructuur sector Lees meer

ICT onderzoek externe bron

Werknemer vind werkgever verantwoordelijk voor beveiliging van zakelijke data

BIT| Volgens onderzoek is het zaak om werknemers goed op de hoogte te stellen van hoe zij moeten omgaan met security op de werkvloer. Meer dan de helft (52%) ziet Lees meer

ERP systemen

Wat is een data management platform?

ICT informatiecentrum| Een data management platform (DMP) is voor data gestuurde marketeers de ultieme droom. Met een DMP krijgt u een integraal klantbeeld, gebaseerd op alle beschikbare eigen data en Lees meer

ICT nieuws externe bron

Nederlandse IT’ers wanen data onterecht veilig

Telindus | 70 procent van de IT-professionals zegt compliant te zijn, maar slechts 30 procent versleutelt dataverkeer dat het pand verlaat. Op het gebied van databeveiliging laten veel bedrijven steken Lees meer

ICT boek eigen redactie

Master data management (MDM) uitgelegd in boekje

ICT informatiecentrum | Het ICT informatiecentrum publiceert een gratis boekje over master data management (MDM). Master data management streeft de eenduidigheid na van de belangrijkste data in bedrijfsprocessen, als deze Lees meer

Nederlandse datacentermarkt snelst groeiende in Europa

Dutch Datacenter Association | De Nederlandse datacentermarkt groeit hard en staat er internationaal gezien sterk voor. De branche vormt bovendien een onmisbare ruggengraat voor de Nederlandse economie en maatschappij. Dat Lees meer