Data management nieuws | ICTberichten.nl - Voor ICT beslissers

Data management nieuws

 

Besparen op software begint bij bestaande data

Software asset management is de nieuwste methode om kosten te besparen. Maar het implementeren is tijdrovend, terwijl veel gegevens al direct voorhanden zijn.
Lees verder


Vijf technische tips voor de datastrategie

Data is de olie van de 21ste eeuw. Daardoor groeit het aantal toepassingen per bedrijf explosief. En dus is het ook steeds lastiger om een datastrategie te formuleren. Wat is belangrijk?
Lees verder


AI als game changer voor informatiebeheer

De toepasbaarheid van Artificial Intelligence groeit explosief. Maar de intelligentie van een AI systeem valt of staat met de gebruikte data. Dat trekt een zware wissel op de datakwaliteit.
Lees verder


Weinig vertrouwen in eigen data

Nog geen derde van alle dataspecialisten meent dat ze snel betrouwbare data kunnen leveren, blijkt uit onderzoek. Wat zijn de discrepanties tussen vertrouwen, snelheid en uitvoering?
Lees verder


Miljoenenverlies door gebrekkig datamanagement

Bijna driekwart van de bedrijven is niet in staat gebruikers een ononderbroken toegang tot data te bieden. Dat leidt tot verlies van inkomsten en productiviteit. Waar liggen de verbeteringsmogelijkheden?
Lees verder


Standaards voor Artificial Intelligence op komst

Steeds meer sectoren passen Artificial Intelligence toe, zoals financiën, productie, zorg en transport. Gebruikers, programmeurs en beleidsmakers hebben belang bij duidelijke standaards. Daar is nu een begin mee gemaakt.
Lees verder


Backup in de cloud vaak ‘vergeten’

De populariteit van de cloud blijft groeien en bedrijven genereren meer data dan ooit. Toch maakt een meerderheid de organisaties geen backups in de cloud. Terecht?
Lees verder


Periodiek back-ups maken is geen optie meer

Bijna de helft van alle bedrijven is de afgelopen drie jaar getroffen door een incident waarbij gegevens verloren gingen. Dat komt vooral omdat ze periodieke back-ups maken.
Lees verder


Hoe voorkomt u dat dataprojecten stranden?

Volgens Gartner en PWC leiden verreweg de meeste projecten op het gebied van data analytics en Artificial Intelligence schipbreuk. Wat zijn de belangrijkste oorzaken?
Lees verder


Nooit meer beslissen op onderbuikgevoel

Aan tools voor data-analyse is geen gebrek. Ze worden alleen vaak niet gebruikt door het management. Wat moet er gebeuren om dat te verbeteren en wie neemt het voortouw?
Lees verder


Excel of toch maar Power BI?

Sommige mensen blijven gewoon werken met Excel. Anderen zijn blij dat ze zijn overgestapt naar Power BI – het nieuwste lid van de Excel familie. Wat zijn de verschillen?
Lees verder


Zo benut u ongestructureerde data

Ongestructureerde bedrijfsdata kan meestal niet worden doorzocht. Denk aan presentaties, chats of offertes in Word-bestanden. Digital asset management (DAM) biedt hiervoor een oplossing.
Lees verder


Vier tips voor verbetering van de customer performance

Slimme software maakt het mogelijk om klantgedrag real time te volgen en te analyseren. Dat leidt tot verbetering van de customer performance. Vier tips om ervan gebruik te maken.
Lees verder


Drie pijlers voor een goede datastrategie

Aan gegevens geen gebrek, maar hoe vertaal je ze naar bruikbare informatie voor processen en beslissingen? Dat heeft niet alleen te maken met de beschikbare technologie maar ook met de totale datastrategie.
Lees verder


Van dataopslag naar actief databeheer

De afgelopen jaren is steeds meer data bewaard, zonder dit actief te beheren. Met de nieuwe privacywetging van dit jaar (AVG) worden nieuwe eisen gesteld aan het beheer van data.
Lees dit artikel


Data management ontwikkelt zich verder

Door de toenemende hoeveelheid data, neemt de behoefte aan goede opslagmethoden toe. Veiligheid en beschikbaarheid moeten daarbij gegarandeerd zijn. Back ups zijn noodzakelijk en meerdere opslagmethoden in de cloud zijn beschikbaar.
Lees dit artikel


Klantdata: dit kunt, moet en mag u ermee

Het belang van klanten hoeft geen betoog, het belang van goede klantdata evenmin. Maar hoe haalt u uit uw klantdata wat erin zit en voldoet u aan de privacyregels? De antwoorden op deze en andere vragen krijgt u tijdens Customer Identity & Customer Data Management congres op 14 november in Rotterdam. Als eindgebruiker kunt u daar gratis naar toe.
Lees verder


Cloud storage verdringt eigen datacentrum

Opslag van data in de cloud neemt steeds vaker de rol in van een eigen datacentrum. 80 % van de bedrijven met een eigen datacentrum sluit deze binnen 7 jaar. Met name de moderne oplossingen voor cloud storage zorgen ervoor dat de noodzaak voor een eigen datacentrum afneemt.
Lees dit artikel


Drie factoren remmen inzet van intelligent automation

Uit onderzoek van Capgemini blijken drie factoren die organisaties remmen in de implementatie van intelligent automation: technologie, bedrijfsorganisatie en talent. Bijna de helft van de Nederlandse organisaties (49%) heeft geen leidinggevenden met voldoende belangstelling voor de toepassing van intelligent automation. Nagenoeg hetzelfde percentage is ongerust over de veiligheid van data en geeft aan dat het ontbreken van een data management strategie de ontwikkelingen remt.
Lees dit artikel


Directie en management moeten meedenken over slim gebruik van data

De technische mogelijkheden zijn er om steeds meer met uw data te doen. De introductie van nieuwe technologie is daarom dichterbij dan u denkt. Hoe hoger in de organisatie onderwerpen als chatbots, artificial intelligence, blockchain en Internet of Things (IoT, remote sensing of machine learning op de agenda staat, hoe beter het resultaat.
Lees dit artikel


Organisaties die slim omgaan met data presteren beter

Organisaties die hun data management goed op orde hebben, kennen klanten beter en hebben hun bedrijfsprocessen beter onder controle.
Lees dit artikel


Goede BI oplossing onderscheidt vijf lagen

Het handboek Power Pivot beschrijft een vijflagenmodel voor business intelligence: invoer, voorbereiden van de data op analyse, het filteren van deze data, het analyseren en de resultaten daarvan.
Lees dit artikel


Intelligent automation zorgt voor meer omzet bij financiële dienstverleners

Dat is de conclusie uit een onderzoek van Capgemini. Intelligent automation combineert robotics process automation (RPA), artificial intelligence (AI) en business process management. Met de volledige implementatie van intelligent automation in Nederland (4%) loopt ons land nog flink achter op de internationaal gemeten 10%.
Lees dit artikel


 
Berichten archief

ERP systemen

Drie nieuwe datatoepassingen

ICT informatiecentrum| Er zijn in de wereld van datatechnologieën drie nieuwe combinaties die sterk opgang maken: Chatbots en artificial intelligence Automatisch kunnen beantwoorden van vragen van klanten door slimme en Lees meer

ERP systemen

Datagedreven organisaties presteren beter

ICT informatiecentrum| Klantcommunicatie leidt tot het genereren van (klant)data. Wie die data kan interpreteren, heeft hét middel in handen voor de slimme organisatie. Dat geldt voor eigenlijk alle terreinen, van Lees meer

ERP systemen

Vijf belangrijke vragen over data

ICT informatiecentrum| Het gebruik van clouddiensten wordt steeds meer gemeengoed bij bedrijven en particulieren. Met ook de nodige nadelen, volgens Peter Konings, director products EMEA bij Verizon. Die komen echter Lees meer

ERP systemen

Voorkom datalekken door menselijk falen

ICT informatiecentrum| Datalekken vormen groot en groeiend risico op imageschade en boetes in kader AVG. De meeste datalekken komen echter van binnenuit: insider threats. Daarvoor is maar één effectieve oplossing: Lees meer

ERP systemen

Innovatief met data

ICT informatiecentrum| Aan informatie geen gebrek. Hoe zorg je er echter voor dat die data ook echt iets oplevert? Renzo Taal, SVP en General Manager van Salesforce in Nederland ziet Lees meer

ERP systemen

Analytics: snel inzicht in de heterogene databerg

ICT informatiecentrum| Data zijn cruciaal voor een succesvolle onderneming en daarmee ook data-analyse. Het belang zit niet in de hoeveelheid data, maar in de koppeling van datatypes, de kwaliteit en Lees meer

ERP systemen

De 5 belangrijkste data management trends in 2018

ICT informatiecentrum| Vijf ontwikkelingen die in 2018 bepalend zullen zijn in data management: 1. Beperken van datatransport wordt belangrijker Toenemend gebruik van cloud-toepassingen leiden tot hogere kosten door dataverkeer binnen Lees meer

ERP systemen

Trends in business intelligence en analytics voor 2018

ICT informatiecentrum| De vier belangrijkste trends in business intelligence oplossingen volgens Diederick Beels (Tableau): 1. Impact alfawetenschappen en vrije kunsten op analytics-sector Het gaat steeds meer om vaardigheden als storytelling Lees meer

ICT onderzoek externe bron

Consument bang om slachtoffer te worden van datalek

Gemalto| Wereldwijd is tweederde van de consumenten bang dat zij in de nabije toekomst slachtoffer worden van een datalek. Nederlandse en Belgische consumenten kennen beduidend minder angst, 56 procent geeft Lees meer

ERP systemen

Succesvol databeleid door verjonging

ICT informatiecentrum| Data en data-analyse zijn dé trends. Maar waar begint u? Hoe komt u tot een realistisch en werkbaar databeleid? Tijdens Experts On Data (Yellow Communications) probeerden de aanwezigen Lees meer

ICT nieuws externe bron

Sterke groei in het aantal datacenters

AME Research| Al dat digitaal socialiseren en internetten wat we doen leidt tot een sterke en duurzame groei van de bouw van datacenterinfrastructuren. Gemiddeld is de datacenter en infrastructuur sector Lees meer

ICT onderzoek externe bron

Data-storytelling blijft onbenut

Qlik| Een kwart van alle Europese bedrijven geeft aan dat zij verhalen vertellen op basis van data, ook wel data-storytelling genoemd. Daarvan gebruikt een op de tien organisaties dit zelfs Lees meer

ICT onderzoek externe bron

Werknemer vind werkgever verantwoordelijk voor beveiliging van zakelijke data

BIT| Volgens onderzoek is het zaak om werknemers goed op de hoogte te stellen van hoe zij moeten omgaan met security op de werkvloer. Meer dan de helft (52%) ziet Lees meer

ERP systemen

Wat is een data management platform?

ICT informatiecentrum| Een data management platform (DMP) is voor data gestuurde marketeers de ultieme droom. Met een DMP krijgt u een integraal klantbeeld, gebaseerd op alle beschikbare eigen data en Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

Helft organisaties onderbouwt beslissingen met data

ICT informatiecentrum| De Data Driven Marketing Association (DDMA) commissie Klantdata & Dialoog heeft een kleine 200 marketing professionals in Nederland ondervraagd. Daaruit kwam naar voren dat ongeveer de helft van Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

Succes boeken met Business Intelligence

ICT informatiecentrum| Forbes Insights heeft in opdracht van Qlik, specialist in visual analytics, ruim 400 zakelijke managers en IT-managers op senior niveau uit Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific ondervraagd. Lees meer

ERP systemen

Big data: wie niet meegaat, gaat ten onder

ICT informatiecentrum| De impact van Big Data is niet, zoals Gartner wil suggereren, weggeëbd. Emile Aarts, rector Tilburg University, voorspelt in een interview met Management Team zelfs dat wie niet Lees meer

ICT nieuws externe bron

Nederlandse IT’ers wanen data onterecht veilig

Telindus | 70 procent van de IT-professionals zegt compliant te zijn, maar slechts 30 procent versleutelt dataverkeer dat het pand verlaat. Op het gebied van databeveiliging laten veel bedrijven steken Lees meer

ICT boek eigen redactie

Master data management (MDM) uitgelegd in boekje

ICT informatiecentrum | Het ICT informatiecentrum publiceert een gratis boekje over master data management (MDM). Master data management streeft de eenduidigheid na van de belangrijkste data in bedrijfsprocessen, als deze Lees meer

Nederlandse datacentermarkt snelst groeiende in Europa

Dutch Datacenter Association | De Nederlandse datacentermarkt groeit hard en staat er internationaal gezien sterk voor. De branche vormt bovendien een onmisbare ruggengraat voor de Nederlandse economie en maatschappij. Dat Lees meer