De 5 belangrijkste data management trends in 2018 - ICTberichten.nl

De 5 belangrijkste data management trends in 2018

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Vijf ontwikkelingen die in 2018 bepalend zullen zijn in data management:

1. Beperken van datatransport wordt belangrijker
Toenemend gebruik van cloud-toepassingen leiden tot hogere kosten door dataverkeer binnen cloud-infrastructuren. Maak verplaatsen dus zoveel mogelijk onnodig. Dat wordt een cruciaal onderdeel van data management-oplossingen.

2. Iedereen heeft aandacht voor databeveiliging
Data is dé groeifactor. Bescherming van gegevens en betrouwbaarheid over het doel van gegevensverzameling zijn in 2018 belangrijke speerpunten. De inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) zal dit alleen maar versterken.

3. Vraag naar realtime data management neemt toe
Realtime dataverwerking zal – mede door de opkomst van Internet of Things – sterk in de belangstelling staan. Organisaties ontkomen niet aan adequaat realtime data management met een bijbehorende oplossing.

4. Machine learning stimuleert slimmer data management
Machine learning levert ondersteuning bij het verkennen, profileren, opschonen en analyseren van data. Doel: met (slimmer) data management de productiviteit van de dataconsument te verhogen.

5. Meer productiviteit door self-service
De opkomst van self-service analytics verbetert de productiviteit van alle professionals die zich in de organisatie met data bezighouden. Data management wordt gebruiksvriendelijker en dus productiever. De aanjagers van die trend zijn vooral de behoefte aan self-service, meer inzichten en verhoogde productiviteit.

Bron: SAS

Meer lezen over data management en alles wat daarbij komt kijken? Vraag via deze pagina gratis boeken aan over big data, master data management en Sharepoint.

Bent u betrokken bij beslissingen over ICT toepassingen of geïnteresseerd in ICT ontwikkelingen? Ontvang en lees dan maximaal twee keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven. Inschrijven kan hier.