HRM/e-HRM nieuws | ICTberichten.nl - Nieuwsselectie voor ICT beslissers

HRM software nieuws

 

Veel investeringen in HR systemen

Een derde van de werknemers heeft moeite om het tempo van digitalisering bij te benen. Personeelsgerichte HR systemen kunnen het gemakkelijker maken. HR zit daarom volop in een moderniseringsslag.
Lees verder


Hoe HRM beter en goedkoper kan

HRM software is er al voor een paar euro per medewerker per maand, maar toch blijven veel bedrijven hangen in oude systemen. Wat missen zij? En hoe weet u wat u nog mist?
Lees verder


Impact van AI op HR

Het is niet meer de vraag óf bedrijven artificial intelligence gaan toepassen voor HR, maar wanneer en hoe ze dat gaan doen. En vooral wat de gevolgen daarvan zullen zijn.
Lees verder


HR software heeft topprioriteit

Betere efficiency, winstgevendheid, compliance en lagere kosten zijn de voornaamste argumenten voor verdere digitalisering. Vooral investeringen in HR software staan hoog op de agenda, zegt dit onderzoek.
Lees verder


HR betrekt IT onvoldoende bij digitalisering

HR software is steeds harder nodig, maar de mogelijkheden van de tools worden niet optimaal benut. Reden: slechts 13% van de organisaties betrekt IT voldoende bij de digitalisering van HR.
Lees verder


HRM pakket selectie

Personeelsbeheer, -behoud en -werving worden enorm geholpen door goede HRM software. Maar het aanbod daarvan is groot en de keuze lastig. Met deze aanpak maakt u selectie eenvoudiger.
Lees verder


HR heeft vooral zélf baat bij nieuwe systemen

HRM software biedt krachtige functionaliteit voor zowel de HR afdeling als voor medewerkers. Maar in de praktijk blijkt dat HR bij een nieuw HRM systeem vooral naar zichzelf kijkt.
Lees verder


ICT trends 2022 – Finance, legal en HRM

Ook op de financiële, juridische en HRM afdelingen van bedrijven wordt de invloed van digitale transformatie sterker merkbaar. Data, AI, security en virtual en augmented reality worden ‘normaal’.
Lees verder


Zes stappen op weg naar succesvolle digitalisering van HR

Digitalisering is de heilige graal in het bedrijfsleven, maar het bezorgt HR heel wat hoofdbrekens. In deze zes stappen kunt u de digitale transformatie vergemakkelijken en versnellen.
Lees verder


5 fasen in de digitalisering van HR

Werknemers, business managers en bestuurders stellen steeds hogere eisen aan de diensten van HR. Bij het digitaliseren van operationele HR taken zijn deze vijf fasen te onderscheiden.
Lees verder


Is uw HRM software nog up to date?

E-HRM, ESS en MSS; de oude personeelsinformatiesystemen zijn al steeds vaker vervangen door moderne online oplossingen. Inclusief urenregistratie, planning, payrolling en meer. Is uw HRM software nog toe aan vernieuwing of uitbreiding?
Lees verder


HR kan sleutelrol spelen bij de digitale transitie

Digitalisering beperkt zich niet tot het automatiseren van processen. Het management van werknemers is zeker zo belangrijk. HR heeft hierbij een sleutelrol.
Lees verder


Hoe maakt HR de handen vrij voor strategische issues?

HR wil minder tijd kwijt zijn aan het administratieve proces om de handen vrij te hebben voor strategische vraagstukken. Hoe kunnen slimme systemen daarbij helpen?
Lees verder


Deze trends domineren HR het komende jaar

Vorig jaar stond privacy nog bovenaan de lijst met HR trends. Dat kwam door de invoering van de GDPR/AVG. Onderzoek van Berenschot wijst uit dat werving & selectie nu bovenaan staat. Met goede HRM software.
Lees verder


Artificial Intelligence als strategisch HR instrument

AI wordt nu ook gebruikt om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen, de beste kandidaat bij een sollicitatie te selecteren en medewerkers beter in te zetten.
Lees verder


Aandacht voor de menskant bepaalt het projectsucces

Projectmanagers in de IT weten dat aandacht voor de menselijke aspecten van verandering cruciaal is. Toch blijft change management lastig bij HR implementaties. Dit zijn de valkuilen en tips!
Lees verder


Trends in HRM software

De digitalisatie annexeert steeds meer strategische HRM processen. Toch worden de mogelijkheden van HR analytics nog onvoldoende benut. Ook de impact van artificial intelligence blijft onderbelicht.
Lees verder


Personeelszaken nog beter geregeld

HRM software is tegenwoordig een online platform waarmee alles rondom personeelszaken geregeld kan worden. Voor personeel beter, praktischer en flexibeler. Voor u goedkoper.
Lees verder


HRM systemen verdienen weer aandacht

Goede, nieuwe medewerkers zijn weer lastig te vinden. Goede, ervaren medewerkers realiseren zich hun marktwaarde en schatten hun kansen in op carrièrestappen. Voor werving en behoud van personeel moet uw HRM optimaal functioneren. Kan een modern HRM systeem u hierbij helpen?
Lees verder


HRM: in 4 stappen voldoen aan AVG

Er zijn nog organisaties waarbij de verwerking van persoonsgegevens binnen HRM niet volledig voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? In vier stappen kunt u er alsnog met uw personeelsdossiers, verzuimgegevens of salarisadministratie aan voldoen: (1) doe de juiste kennis op, zodat u weet welke verplichtingen voor u gelden, (2) inventariseer hoe persoonsgegevens in de hele organisatie nu verwerkt worden, (3) definieer per verwerking hoe deze moet zijn en wat het doel ervan is en (4) controleer en regel de beveiliging van de persoonsgegevens.
Lees dit artikel


HRM software die alles kan, of precies wat u wilt?

De veelzijdigheid van HRM software is de laatste jaren flink toegenomen, onder ander met heel veel online mogelijkheden voor managers en de werknemers zelf. Heel veel is mogelijk, maar moet u ook heel veel willen? Beginnen met een goede basisfunctionaliteit en dan later uitbreiden met geavanceerde functies, is ook een keuze. Bekijk hier welke informatie over HRM software voor u beschikbaar is.
Lees verder


 
Berichten archief

ERP systemen

HR volgt digitalisering, maar leidt niet

ICT informatiecentrum| Onderzoek van Multiscope* wijst uit dat HR niet het voortouw neemt in digitalisering en robotisering. Maar niet omdat ze het (te) moeilijk vinden. Budget, tijdgebrek en cultuur zijn Lees meer

ERP systemen

Privacy: vier stappen voor HR

ICT informatiecentrum| 4 stappen om op tijd klaar te zijn voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De General Data Protection Regulation (GDPR) en voor Nederland de AVG gaat in op Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

HR analytics in de Nederlandse praktijk

ICT informatiecentrum| Volgens onderzoek van Berenschot in samenwerking met de Haagse Hogeschool zijn HR analytics bij veel organisaties op orde. De overgrote meerderheid (80-90%) geeft aan te beschikken over accurate Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

Automatisering steeds belangrijker bij recruitment

ICT informatiecentrum| Volgens onderzoek van CareerBuilder denkt bijna driekwart van de werkgevers dat binnen tien jaar automatisering grote delen van recruitment en talentmanagement heeft overgenomen. Vooral bij bedrijven die flink Lees meer

ERP systemen

De kracht van e-HRM

ICT informatiecentrum| Ondanks het massaal inzetten van e-HRM heeft het niet de onverdeelde aandacht van de belangrijkste betrokkenen. Er is veel meer uit te halen. Wanneer HRM een strategische rol Lees meer

Commercieel persbericht externe bron

Machtsverhoudingen HRM software markt veranderd

AME Research| De veranderingen gaan tergend langzaam. Toch zijn de laatste tien jaar de machtsverhoudingen op de markt van software voor personeelsdiensten en salarisadministratie duidelijk veranderd ten gunste van twee Lees meer

ERP systemen

Top 50 softwareleveranciers

ICT informatiecentrum | Ieder jaar selecteert investeringsbedrijf Main Capital vijftig Nederlandse softwarebedrijven die succesvol zijn en zich opvallend goed ontwikkelen. In de 2016 editie staat evenals in jaargang 2015 het Lees meer

Nieuwe wet maakt volledig personeelsdossier nog belangrijker

IDB Groep | Sinds 1 januari 2015 is er met de invoering van de nieuwe Wet werk en zekerheid (Wwz) nogal wat veranderd voor de arbeidsmarkt. Nieuwe regels voor WW, Lees meer