Zes stappen op weg naar succesvolle digitalisering van HR - ICTberichten.nl

Zes stappen op weg naar succesvolle digitalisering van HR

Zes stappen op weg naar succesvolle digitalisering van HR
Digitalisering is de heilige graal in het bedrijfsleven, maar het bezorgt HR heel wat hoofdbrekens. In deze zes stappen kunt u de digitale transformatie vergemakkelijken en versnellen.
  1. Denk bedrijfsbreed en niet vanuit afdelingen, business units of teams met elk hun eigen werkprocessen. De ervaring van álle werknemers moet centraal staan.
  2. Bepaal de toegevoegde IT waarde door na te gaan of de HR software daadwerkelijk bijdraagt aan de tevredenheid van werknemers.
  3. De user experience is bepalend, want HR software die niet gemakkelijk genoeg werkt zal niet gebruikt worden, hoeveel mooie toeters en bellen die ook heeft.
  4. Gebruik de digitalisering voor het verbeteren van de samenwerking in de organisatie. Langetermijn resultaten hebben baat bij het delen van vaardigheden en ervaringen.
  5. Creëer digitaal draagvlak door eindgebruikers vroegtijdig te betrekken bij het proces van digitalisering en ze van de meerwaarde van de software te overtuigen.
  6. Leg alles digitaal vast en gebruik data op de goede manier, zodat op elk moment is na te gaan wat werkt en niet werkt bij de digitale transformatie en het gebruik van nieuwe software of nieuwe functies.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis HRM box – Complete informatie over HRM software, E-HRM en tools: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Digitale transformatie – E- boek over hoe nieuwe IT en technologie uw business en bedrijfsprocessen beïnvloeden (gratis download)
Is uw HRM software nog up to date? – Veelgelezen artikel

digitale transformatie van HR