Financiële software nieuws | ICTberichten.nl - Nieuwsselectie

Financiële software

 

Finance en data

Finance professionals moeten steeds sneller informatie destilleren uit een steeds groter stuwmeer van data die in verschillende systemen is opgeslagen. Hoe krijg je dat voor elkaar?
Lees verder


RPA heeft de toekomst in finance

Robotic process automation (RPA) wordt een speerpunt in de digitale transformatie van finance. Met name in de automatisering van transactionele processen is hiermee nog een wereld te winnen.
Lees verder


Wie neemt het voortouw bij datavisualisatie?

Door de introductie van powertools verschuift de verantwoordelijkheid voor datavisualisatie van IT’ers naar business users, zoals controllers. Zij moeten hier voortaan de lead nemen.
Lees verder


Big data wordt in 2 jaar de basis voor de financiële sector

Driekwart van de Nederlandse CFO’s verwacht al binnen twee jaar niet meer zonder big data te kunnen. Een op de vijf CFO’s kan dat zelfs nu al niet meer. Dat heeft duidelijke redenen.
Lees verder


IT is bij finance vaak een lappendeken

Het IT landschap van financiële afdelingen van de meeste grote organisaties is voor verbetering vatbaar. Dat komt met name door de veelheid aan componenten. Hoe verkleint u deze complexiteit?
Lees verder


ICT trends 2021 – Finance, legal en HRM

Ook op de financiële, juridische en HRM afdelingen van bedrijven wordt de invloed van digitale transformatie sterker merkbaar. Data, AI, security en virtual en augmented reality worden ‘normaal’.
Lees verder


Hoe wordt u een datagedreven organisatie?

De afstand tussen bedrijven die vernieuwend bezig zijn met data en ’traditionele’ ondernemingen wordt steeds groter. Wat zijn de drivers om die achterstand in te lopen?
Lees verder


Financieel managers geven security en analytics topprioriteit

Financieel managers geven security en analytics hoge prioriteit, blijkt uit onderzoek. Het beveiligen en analyseren van gegevens staat de komende jaren bovenaan op de agenda.
Lees verder


Hoe is de uitgaande factuurstroom te digitaliseren?

Volgens een rapport van het CBS verstuurde in 2019 driekwart van de Nederlandse bedrijven nog geen e-facturen, terwijl dit veel voordelen biedt. Hoe kunt u deze voordelen benutten?
Lees verder


Drie tips voor betere samenwerking tussen finance en IT

CFO’s en CIO’s ondersteunen senior managers bij operationele en financiële aspecten van nieuwe technologische oplossingen. Hoe zorg je dat hun teams optimaal samenwerken?
Lees verder


Vijf toepassingen van RPA in de financiële sector

Robotic Process Automation maakt het makkelijk om software te ontwikkelen voor repetitieve en foutgevoelige taken. Hoe is RPA inzetbaar in de financiële dienstverlening?
Lees verder


Spilfunctie van finance voor marketing en sales

Marketing en sales doen vaak ongefundeerde voorspellingen over de verwachte resultaten. Finance heeft de missende cijfers, maar die worden te weinig benut.
Lees verder


Nederland loopt achter in e-facturatie

Financieel managers hebben digitalisering hoog op de agenda staan, maar de facturatie gaat vaak nog op papier. Waarom is dat en welke voordelen biedt overstappen naar e-facturatie?
Lees verder


Tien tips bij de aanschaf van financiële bedrijfssoftware

Als ERP te breed is en Excel echt niet meer kan, is er voor financials uit genoeg software te kiezen die speciaal voor hen is ontworpen. Waarop moet u letten bij de aanschaf? Hier de belangrijkste tips.
Lees verder