Datavisualisatie | Wie neemt het voortouw? - ICTberichten.nl

Wie neemt het voortouw bij datavisualisatie?

datavisualisatie
Door de introductie van powertools verschuift de verantwoordelijkheid voor datavisualisatie van IT’ers naar business users, zoals controllers. Zij moeten hier voortaan de lead nemen.

Tot voor kort was de visualisatie van grote databestanden het privilege van IT specialisten. Dat is veranderd door de komst van powertools als Qlik View, Tableau en Power BI. Deze tools vormen een aanvulling op spreadsheets. Ze maken zakelijke ontwikkelingen veel inzichtelijker en verhogen de reactiesnelheid. Business users, zoals controllers, zouden een leidende rol moeten nemen in de datavisualisatie. Zij begrijpen de business en de boekhouding immers veel beter dan IT’ers.

Je ziet nu nog vaak dat controllers presentaties van dataprojecten maken met PowerPoint en PDF’s. Dat zijn echter statische rapporten. De meerwaarde van powertools zit in dynamische visualisaties met realtime data. Controllers en andere business users die zich niet verdiepen in deze technieken, doen hun bedrijf tekort en verliezen hun waarde op de arbeidsmarkt.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Voor alle informatie over BI software, leveranciers, selectie en implementatie. BI/DATA box
Derde generatie BI tools voor data storytelling
Vijf veelgehoorde excuses om nog niet met BI te beginnen