Business Intelligence | Vijf excuses om het uit te stellen - ICTberichten.nl

Vijf veelgehoorde excuses om nog niet met BI te beginnen

Vijf veelgehoorde excuses om nog niet met BI te beginnen
Welke (drog)redenen hebben bedrijven om nog steeds niet te starten met business intelligence? En waarom gaat dat uitstelgedrag ze op termijn opbreken?

De vijf drogredenen om niet met BI te beginnen:
  Datakwaliteit is onvoldoende
  ‘Garbage in, garbage out’ geldt uiteraard ook voor BI. Dus is het zaak om de gegevens te valideren, ontdubbelen en aan te vullen. Daardoor kun je niet alleen betere analyses en rapportages maken, maar je optimaliseert ook de backend voor andere doeleinden.

  BI systeem is te duur
  Vroeger was BI inderdaad alleen weggelegd voor grote bedrijven. Tegenwoordig betaal je per gebruiker maar een tientje per maand aan licentiekosten. En die kosten verdien je doorgaans snel terug.

  We willen zelf een datawarehouse bouwen
  Bedrijven die dat zeggen, ervaren dat zo’n project veel tijd en geld kost en veel kennis en ervaring vraagt. Tegenwoordig zijn er plug-and-play datawarehouses waarin alle functionaliteit al is geïmplementeerd om relaties tussen data zichtbaar te maken.

  BI is te ingewikkeld voor ons
  Verschillende leveranciers bieden role-based dashboards. Die tonen de status van relevante KPI’s voor verschillende afdelingen en werkniveaus. En door de gebruiksvriendelijke interfaces kunnen eindgebruikers snel met de tools werken.

  Wij hebben geen BI nodig
  Dat is een grote misvatting, omdat de concurrentie niet stil zit. Bedrijven die 360 graden zicht hebben op de klant, trends vroegtijdig signaleren en hun beslissingen op actuele en complete gegevens baseren, zetten concurrenten op grote achterstand.