Logistiek nieuws | ICTberichten.nl - Nieuwsselectie voor ICT beslissers

Logistiek nieuws

 

Einde van supply chain management nabij?

Kan supply chain management (SCM) overleven in de snel veranderende wereld? Jack van der Veen is hoogleraar supply chain management en geeft zijn visie hierop.
Lees verder


2030: halvering van logistieke kosten

Digitale supply chains en autonome voertuigen kunnen in 2030 voor een halvering van de logistieke kosten zorgen. Dit zijn de conclusies van een studie van PwC’s strategy & consultancy. Van de besparingen is 80% het gevolg van de afname van personeel in de transport- en logistieke sector. De businessmodellen van transportbedrijven zullen veranderen.
Lees dit artikel


Beter voorraadbeheer, meer klanten

Uw logistiek krijgt steeds meer invloed op het werven, behouden en verliezen van klanten. Moderne voorraadbeheer- of WMS software biedt u daarom veel voordelen.
Lees verder


Hoe groeit uw WMS met u mee?

Traditionele WMS pakketten bevatten vaak veel bedrijfsspecifieke software. Dat maatwerk maakt het lastig ze te upgraden. Dat gebeurt dan ook niet vaak. Hierdoor blijft de software achter bij de ontwikkelingen in de organisatie. De nieuwe generatie WMS pakketten is wel flexibel, snel te implementeren en gaat met de tijd mee. Het onderscheid met de traditionele pakketten zit hem als eerste in de configuratie. De software is eenvoudig passend bij de werkwijze in het magazijn in te stellen. Daarnaast zijn de moderne pakketten met behulp van vooraf ingerichte templates snel en flexibel te implementeren conform de scrummethode. Als laatste houden de WMS leveranciers het pakket actueel door continu nieuwe features toe te voegen.
Lees dit artikel


Supply chain-strategie vaart wel bij klantervaringen

Voor het optimaliseren van de supply chain moeten organisaties meer doen aan het verbeteren van klantervaringen. Dit blijkt uit onderzoek naar het verband tussen het bedrijfssucces en innovatie binnen de supply chain, ervaringen van klanten en de acceptatie van nieuwe technologie.
Lees dit artikel


Groothandel richt zich op nieuwe WMS software

Bedrijven in de groothandel ervaren de noodzaak om verder te digitaliseren en flexibeler te worden. Reden dat veel groothandelsbedrijven zoeken naar nieuwe WMS software.
Lees dit artikel


Triggers voor WMS software

Heeft u doorlopend actueel zicht op voorraadniveaus? Weet u precies waar producten in uw magazijn opgeslagen liggen? Is uw voorraadbeheer gekoppeld aan uw administratieve systemen? En verkoopt u nooit per ongeluk een product dat u niet meer in voorraad heeft? Bij vier keer ‘ja’ heeft u het allemaal prima op orde. Bij één of twee keer ‘nee’, kunt u het boekje ‘Voorraadbeheer’ gratis aanvragen.
Lees verder


 
Berichten archief

ICT nieuws eigen redactie

Hybride systemen in de logistiek: waar moet u op letten?

ICT informatiecentrum| Steeds meer bedrijven staan open voor hybride systemen: een centraal ERP systeem dat draait op een eigen server (on-premise), aangevuld met cloud oplossingen voor gespecialiseerde functies. Maar wanneer Lees meer

ICT boek eigen redactie

Boekje over ICT en voorraadbeheer

ICT informatiecentrum | Met als titel ‘Voorraadbeheer, hoe ICT oplossingen u kunnen helpen bij het effectief en efficiënt beheren van uw voorraad’ publiceert het ICT informatiecentrum een boekje in de Lees meer

5 tips om klantloyaliteit te verbeteren

Webloyalty | De digitalisering van de retail branche heeft klantloyaliteit in een nieuw daglicht gezet. Voor de komst van interactieve loyaliteitsprogramma’s, iBeacons en digitale kortingsvouchers was het hebben van een Lees meer