Logistiek nieuws | ICTberichten.nl - Nieuwsselectie voor ICT beslissers

Logistiek nieuws

 

Connected supply chains

Wereldwijde leveringsketens vragen om hyperconnectiviteit. Het is immers niet efficiënt dit lokaal op te lossen. Wat betekent hyperconnectiviteit en wat zijn connected supply chains?
Lees verder


Optimale voorraadniveaus

Klanten willen geen ‘nee’ horen. En dus houden bedrijven ruime voorraden aan. Maar is dat nodig of verhult het knelpunten in de productie en zit er onnodig geld vast in voorraden?
Lees verder


Wanneer een WMS vervangen?

Met een WMS kunt u goederenstromen in en rond magazijnen, DC’s en andere distributiepunten optimaal beheersen. Wanneer zijn er verbeteringen mogelijk?
Lees verder


7 voordelen van transportsoftware

Transportsoftware helpt u bij het stroomlijnen van uw transport- en distributieprocessen. Dat resulteert in diverse grote voordelen. Welke benut u daar al van?
Lees verder


Veel investeringen in WMS en transportsoftware

De komende twee jaar wil 67% van de bedrijven meer investeren in WMS en transportsoftware. De afgelopen twee jaar deed de helft van de bedrijven dat al in logistieke IT. Wat zit daar achter?
Lees verder


Transportprocessen automatiseren = optimaliseren

Voor specifieke logistieke processen, zoals transportplanning en de afhandeling van transportactiviteiten, schieten algemene applicaties tekort. TMS software biedt dan de oplossing.
Lees verder


Dit boek redt uw WMS project

In grote softwareprojecten is de samenwerking tussen leverancier, projectmanager en u als opdrachtgever cruciaal. Met de kennis én tools van dit boek voorkomt u dat het misgaat. Ontvang het gratis!
Lees verder


Focus supply chain verschuift naar klanttevredenheid

De aandacht in supply chains is traditioneel gericht op kostenbesparing, maar zal zich volgens Gartner gaan concentreren op verhoging van de klanttevredenheid.
Lees verder


Logistieke sector moderniseert

Er wordt nog veel data overgetikt en Excel is nog steeds hét planningstool in de logistiek. Toch neemt de digitalisering snel toe. Procesverbetering en extra klantwaarde zijn de beloning.
Lees verder


ICT trends 2022 – Logistiek, supply chain en maakindustrie

Aan de steeds hogere eisen aan logistieke prestaties en efficiënte productie kan alleen voldaan worden met hulp van moderne ICT oplossingen. Lees hier over de ontwikkelingen rondom logistiek, supply chain en smart industry.
Lees verder


Digitalisering in logistiek beïnvloedt bedrijfsvoering

Maar liefst 70% van de beslissers in de logistiek en supply chain verwacht dat digitalisering de grootste impact heeft op hun bedrijfsvoering. Investeringen zijn vooral gepland voor WMS en forecasting & voorraadbeheer.
Lees verder


Beter zicht op uw supply chain

Bedrijven die compleet zicht hebben op hun supply chain kunnen sneller schakelen om kansen te benutten en bedreigingen te pareren. Welke methoden zijn daarvoor?
Lees verder


IoT en robotica massaal ingezet in de supply chain

Het afgelopen jaar heeft bijna 40% van de industriële en logistieke bedrijven een nieuw systeem voor dataverwerking in combinatie met IoT geïmplementeerd. De supply chain vaart er wel bij.
Lees verder


Logistiek en industrie laten AI kansen liggen

Artificial intelligence en machine learning bieden logistieke en industriële bedrijven legio mogelijkheden. Maar ze worden nog te weinig benut. Tijd voor een flinke inhaalslag.
Lees verder


Zicht houden op de supply chain vraagt verdere digitalisering

Maar liefst 84 procent van de chief supply chain officers (csco’s) ziet een gebrek aan zicht op de keten als grootste uitdaging. Hoe kan verdere digitalisering dit zicht verbeteren?
Lees verder


Top 11 WMS oplossingen

Analisten van Gartner hebben een lijst gepubliceerd met de 11 meest toonaangevende ontwikkelaars van warehouse management systemen (WMS) in Europa. Hier staan zij op een rijtje.
Lees verder


Hoe helpt machine learning uw voorraadbeheer?

Het lijkt logisch om machine learning in te zetten bij het voorraadbeheer. Maar de implementatie vraagt goede afwegingen vooraf. Welke vragen moeten eerst beantwoord worden?
Lees verder


Focus op BI om de klantervaring te verbeteren

Verbetering van de klantervaring heeft de hoogste prioriteit in de supply chain. Om dat te bereiken wordt fors ingezet op business intelligence, zo blijkt uit mondiaal onderzoek.
Lees verder


Standaardiseer de digitale communicatie in de keten

De uitwisseling van informatie tussen fabrikanten en kleinere partijen in de keten is foutgevoelig en tijdrovend. Met koppelingen met ERP systemen gaat nog wel eens wat mis. Er zijn oplossingen.
Lees verder


Logistieke sector dreigt opgegeten te worden

Bedrijven die vraag en aanbod met innovatieve technologie samenbrengen, zijn – volgens dit artikel -bezig de keten op te eten. Kan ICT de logistieke sector helpen om zich daartegen te wapenen?
Lees verder


WMS voor retourzendingen

Retailers moeten vaak enorme hoeveelheden geretourneerde producten verwerken. Er is nu een systeem dat deze zendingen beoordeelt op kwaliteit en aangeeft welke vervolgstappen nodig zijn.
Lees verder


Einde van supply chain management nabij?

Kan supply chain management (SCM) overleven in de snel veranderende wereld? Jack van der Veen is hoogleraar supply chain management en geeft zijn visie hierop.
Lees verder


Trends in procesmanagement

Weinig vakgebieden zijn zo sterk in beweging als procesmanagement. Welke trends zijn de komende jaren dominant op dit gebied?
Lees verder


Beter voorraadbeheer, meer klanten

Uw logistiek krijgt steeds meer invloed op het werven, behouden en verliezen van klanten. Moderne voorraadbeheer- of WMS software biedt u daarom veel voordelen.
Lees verder


Intelligent automation zorgt voor meer omzet bij financiële dienstverleners

Dat is de conclusie uit een onderzoek van Capgemini. Intelligent automation combineert robotics process automation (RPA), artificial intelligence (AI) en business process management. Met de volledige implementatie van intelligent automation in Nederland (4%) loopt ons land nog flink achter op de internationaal gemeten 10%.
Lees dit artikel


2030: halvering van logistieke kosten

Digitale supply chains en autonome voertuigen kunnen in 2030 voor een halvering van de logistieke kosten zorgen. Dit zijn de conclusies van een studie van PwC’s strategy & consultancy. Van de besparingen is 80% het gevolg van de afname van personeel in de transport- en logistieke sector. De businessmodellen van transportbedrijven zullen veranderen.
Lees dit artikel


Hoe groeit uw WMS met u mee?

Traditionele WMS pakketten bevatten vaak veel bedrijfsspecifieke software. Dat maatwerk maakt het lastig ze te upgraden. Dat gebeurt dan ook niet vaak. Hierdoor blijft de software achter bij de ontwikkelingen in de organisatie. De nieuwe generatie WMS pakketten is wel flexibel, snel te implementeren en gaat met de tijd mee. Het onderscheid met de traditionele pakketten zit hem als eerste in de configuratie. De software is eenvoudig passend bij de werkwijze in het magazijn in te stellen. Daarnaast zijn de moderne pakketten met behulp van vooraf ingerichte templates snel en flexibel te implementeren conform de scrummethode. Als laatste houden de WMS leveranciers het pakket actueel door continu nieuwe features toe te voegen.
Lees dit artikel


Supply chain-strategie vaart wel bij klantervaringen

Voor het optimaliseren van de supply chain moeten organisaties meer doen aan het verbeteren van klantervaringen. Dit blijkt uit onderzoek naar het verband tussen het bedrijfssucces en innovatie binnen de supply chain, ervaringen van klanten en de acceptatie van nieuwe technologie.
Lees dit artikel


Nieuwe digitale technologie hebben gevolgen voor logistieke bedrijven

Het is nu meedoen of anders zien dat anderen het overnemen. Hans van Grieken, technologie onderzoeker bij Deloitte, geeft zijn visie op de steeds grotere invloed van digitale technologie op de logistieke sector.
Lees dit artikel


Groothandel richt zich op nieuwe WMS software

Bedrijven in de groothandel ervaren de noodzaak om verder te digitaliseren en flexibeler te worden. Reden dat veel groothandelsbedrijven zoeken naar nieuwe WMS software.
Lees dit artikel


Triggers voor WMS software

Heeft u doorlopend actueel zicht op voorraadniveaus? Weet u precies waar producten in uw magazijn opgeslagen liggen? Is uw voorraadbeheer gekoppeld aan uw administratieve systemen? En verkoopt u nooit per ongeluk een product dat u niet meer in voorraad heeft? Bij vier keer ‘ja’ heeft u het allemaal prima op orde. Bij één of twee keer ‘nee’, kunt u het boekje ‘Voorraadbeheer’ gratis aanvragen.
Lees verder


Digitalisering zet verder door in logistieke wereld

Ieder jaar voert GCI een klantonderzoek uit onder business en IT verantwoordelijken. Dit jaar waren dit in totaal 1.400 interviews, waarvan 78 bij bedrijven in de Transport, Post & Logistiek sector. Hier blijkt digitalisering nog steeds belangrijk te zijn. Met daarbij de vraag welke plaats digitalisering krijgt binnen de organisatie. Wordt het gezien als reguliere IT taak of wordt er gekozen voor een bedrijfsbrede digitale strategie? Een strategische keus, mede richting de toekomst. Cyberveiligheid staat in de logistieke sector inmiddels ook hoog op ieders agenda. Overigens net als de AVG en UCC wetgeving. Onderwerpen waar niemand omheen kan en die veel van de organisatie vragen. Tegelijkertijd biedt dit alles de kans eens kritisch te kijken naar de eigen processen en systemen en deze zo nodig opnieuw te organiseren. Tevens met het oog op morgen. Dat vooruitkijken en in dat kader stilstaan bij het bedrijfsmodel wordt steeds meer gedaan. Past het straks nog? Een gunstige ontwikkeling. Want voor je het weet, mis je de boot, in deze tijd van snelle ontwikkelingen.
Lees dit artikel


 
Berichten archief

ERP systemen

Digitalisering jaagt WMS investeringen flink op

ICT informatiecentrum| De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Zo ook in de wereld van Warehouse Management Systemen, WMS. De belangrijkste trend bij de nieuwste generatie WMS: Lees meer

ERP systemen

Hybride systemen in de logistiek: waar moet u op letten?

ICT informatiecentrum| Steeds meer bedrijven staan open voor hybride systemen: een centraal ERP systeem dat draait op een eigen server (on-premise), aangevuld met cloud oplossingen voor gespecialiseerde functies. Maar wanneer Lees meer

ICT boek eigen redactie

Boekje over ICT en voorraadbeheer

ICT informatiecentrum | Met als titel ‘Voorraadbeheer, hoe ICT oplossingen u kunnen helpen bij het effectief en efficiënt beheren van uw voorraad’ publiceert het ICT informatiecentrum een boekje in de Lees meer

5 tips om klantloyaliteit te verbeteren

Webloyalty | De digitalisering van de retail branche heeft klantloyaliteit in een nieuw daglicht gezet. Voor de komst van interactieve loyaliteitsprogramma’s, iBeacons en digitale kortingsvouchers was het hebben van een Lees meer