Connected supply chains - ICTberichten.nl

Connected supply chains

Connected supply chains
Internationaal werkende leveringsketens vragen om hyperconnectiviteit. Het is immers niet efficiënt om lokale communicatiesystemen aan elkaar te knopen. Wat betekent hyperconnectiviteit, wat heeft het u te bieden en wat zijn connected supply chains?

Technologieën als IoT, cloud computing en edge computing transformeren steeds meer ‘papieren’ taken in online processen. Voor mondiale leveringsketens is nog een vervolgstap nodig: de supply chain moet end-to-end connected zijn in een netwerk waarin alle mobiele communicatiediensten zijn opgenomen.

Hyperconnectiviteit

Deze hyperconnectiviteit heeft verschillende voordelen. Allereerst is de locatie en conditie van goederen realtime te volgen. Daardoor kunt u klanten sneller informeren over de status van zendingen. Ook het koopgedrag van consumenten is beter te monitoren. Op basis hiervan zijn betrouwbare voorspellingen te doen, waardoor de inkoopprocessen verbeteren. Ook is de behoefte aan (seizoensgebonden) personeel beter in te schatten. Hyperconnectiviteit legt de basis voor naadloze asset monitoring en data analyse over de hele supply chain heen.

Wat is een connected supply chain?

Hyperconnectiviteit draagt bij aan een connected supply chain. Dit begrip verwijst naar een toeleveringsketen die gebruikmaakt van geavanceerde technologieën, zoals Internet of Things (IoT), big data analyse, cloud computing en slimme sensoren. Hiermee worden verschillende aspecten van de toeleveringsketen met elkaar te verbonden en geoptimaliseerd. Het naadloos integreren van alle stappen in de supply chain tussen leveranciers en eindklanten heeft als doel om efficiënter, responsiever en kosteneffectiever te werken.

Een connected supply chain maakt realtime monitoring en data-uitwisseling mogelijk, waardoor bedrijven beter in staat zijn om de vraag te voorspellen, voorraadniveaus te beheren, productieprocessen te optimaliseren en sneller te reageren op veranderingen in de markt. Het resultaat is een flexibelere en veerkrachtigere supply chain die beter in staat is om te voldoen aan de behoeften van de klant en bovendien de concurrentiepositie kan versterken.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief