ERP nieuws | ICTberichten.nl - Nieuwsselectie voor ICT beslissers

ERP nieuws

 

ERP systeem moet opener voor data

Niet alleen eigen medewerkers maar ook ketenpartners willen tegenwoordig sneller kunnen beslissen. Dat vraagt om gebruik van een open ERP systeem dat direct bruikbare data levert.
Lees verder


ERP in de industry cloud

Steeds meer bedrijven migreren hun ERP systeem naar de cloud. Zo’n 40% werkt inmiddels met een industry cloud. Die SaaS platforms zijn volledig branchespecifiek. Wat verklaart de keuze daarvoor?
Lees verder


12 belangrijke ERP adviezen

De meest cruciale fase bij de selectie en implementatie van ERP software is aan het begin van het project. Deze 12 adviezen gaan over verstandige keuzes en vermijdbare fouten in deze fase.
Lees verder


Top 10 ERP systemen 2023

Panorama Consulting publiceert ieder jaar een top 10 van ERP systemen. In dit 2023 overzicht is gekeken naar o.a. klantervaringen, functionaliteit, R&D investeringen en bedrijfscultuur.
Lees verder


Dit boek redt uw ERP project

In grote softwareprojecten is de samenwerking tussen leverancier, projectmanager en u als opdrachtgever cruciaal. Met de kennis én tools van dit boek voorkomt u dat het misgaat. Ontvang het gratis!
Lees verder


De ideale ERP implementatie

ERP implementaties starten vaak vanuit technische motieven. Risico is dat het daardoor uitsluitend een IT project wordt. Terwijl het eigenlijk om uw business en klanten moet gaan. Hoe start u optimaal?
Lees verder


Valkuilen van ERP projecten

Bij de oriëntatie op nieuwe ERP software wordt meestal vooral gefocust op selectie. Veel bepalender voor het succes van uw ERP project zijn echter andere factoren. Hier staan ze op een rijtje.
Lees verder


Nieuwe ERP software: dit is belangrijk

ERP projecten worden geassocieerd met complex, risicovol en duur. Met het antwoord op deze 3 vragen en met deze vier uitgangspunten vergroot u de kans op een geslaagd project.
Lees verder


ERP selectiehulp

Als uw basis bedrijfssoftware al vijf jaar in gebruik is, is de kans groot dat u deze binnen twee jaar gaat vervangen voor betere, snellere, flexibelere en meer datagerichte oplossingen. Dat vraagt nu al actie.
Lees verder


ERP bevordert interne samenwerking

Een modern ERP systeem brengt de data voor alle bedrijfsprocessen onder één noemer. Maar hoe zorg je ervoor dat de organisatie ook als één organisme samenwerkt?
Lees verder


Losse software of ERP?

Wat vroeger gescheiden oplossingen waren, zijn nu onderdelen van ERP software, zoals financiële administratie, CRM, HRM of voorraadbeheer. Hoe weet u of ERP voor u de beste oplossing is?
Lees verder


Enterprise wordt Experience bij ERP

ERP systemen stonden nooit bekend om grote flexibiliteit. Wel om log, duur en complex. Dat imago veranderde al, maar dat versnelt nu met de komst van een nieuwe generatie ERP software.
Lees verder


Bekijk ERP implementatie door bedrijfskundige bril

Het succes van een ERP- en andere software-implementaties wordt ondergraven door teveel focus op technologie. In plaats daarvan moeten processen en mensen centraal staan. Wat komt daarbij kijken?
Lees verder


ERP stappenplan

Als nieuwe ERP software op de planning staat, moet u tijdig starten met de voorbereiding. Want ERP implementaties duren lang en lopen nooit zoals gehoopt. De stappenplannen en checklists van de ERP box helpen u.
Lees verder


7 criteria bij ERP selectie

Welke criteria zijn belangrijk bij de selectie van een ERP systeem en voorkomen een teleurstelling bij de implementatie? Deze eigenschappen bepalen de ‘fit’ van een nieuw ERP systeem.
Lees verder


ERP moet moderner

Digitalisering stimuleert een snelle modernisering van alle bedrijfssoftware. ERP software blijft daarin achter, terwijl dat toch het kernsysteem is. Een stapsgewijze ERP vernieuwing is dan de oplossing.
Lees verder


Maatwerk ERP systemen 2.0

Vroeger werden ERP systemen bijna vanzelfsprekend met maatwerk functionaliteit ontwikkeld. Dat was vooral duur en tijdrovend. Met moderne systemen zorgen de gebruikers zelf voor het maatwerk.
Lees verder


ERP systemen van complex naar wendbaar

ERP was altijd complex, maar wordt steeds wendbaarder. Nieuwe ontwikkeltools automatiseren workflows sneller en goedkoper, waardoor ERP systemen veranderende bedrijfsprocessen steeds beter bijhouden.
Lees verder


Grootste gevaar van software implementaties

Het selecteren en implementeren van nieuwe bedrijfssoftware kost veel geld en tijd. Pijnlijk daarom als bij de ingebruikname blijkt dat er nauwelijks verbeteringen merkbaar zijn. Hoe voorkomt u dit?
Lees verder


ERP software: 3 adviezen voor de oriëntatiefase

Niet alle ERP projecten worden een succes. Dat heeft meestal niets te maken met de ERP software zelf, maar vooral met de aanpak van het project. Met deze adviezen kunt u een goede start maken.
Lees verder


Modernisering van de ERP omgeving is een must

IT architecturen zijn tijdens de digitale transitie in hoog tempo gemoderniseerd. Maar het ERP systeem is meestal niet meegenomen, terwijl dit de ruggengraad van veel bedrijven is.
Lees verder


Gebruiker staat centraal in nieuwe ERP systemen

Traditionele ERP systemen gieten bedrijfsprocessen in beton. De nieuwste systemen lijken op een ‘digitale assistent’ die individuele gebruikers op hun wenken bedienen.
Lees verder


Inhaalslag voor ERP software

In de afgelopen jaren zijn steeds meer losse softwarepakketten vervangen door ERP software. Maar tijdens het hoogtepunt van de pandemie stond de rem op veel ERP implementaties. Die is er nu weer vanaf.
Lees verder


Zo verloopt de vervanging van legacy ERP optimaal

Verouderde ERP systemen zijn vaak zo complex geworden dat een upgrade niet meer mogelijk is. Maar als innovatie een must is, hoe kunt u het systeem dan toch verantwoord vervangen?
Lees verder


De cloud past bij finance en HR

Er zijn verschillende argumenten die het logisch maken om finance- en HR-processen over te brengen naar de cloud. Hier een overzicht van de voordelen en mogelijkheden.
Lees verder


4 criteria voor de selectie van een cloud ERP leverancier

Bedrijven zijn vaak niet kritisch genoeg bij de keuze van een cloud leverancier, zelfs niet bij ERP software. De drempels zijn te laag en dat leidt tot te snelle keuzes. Is die houding terecht?
Lees verder


ICT trends 2021 – Logistiek, supply chain en maakindustrie

Aan de steeds hogere eisen aan logistieke prestaties en efficiënte productie kan alleen voldaan worden met hulp van moderne ICT oplossingen. Lees hier over de ontwikkelingen rondom logistiek, supply chain en smart industry.
Lees verder


ERP advies verschuift van IT naar business

Consultants die u kunnen helpen bij uw ERP project zijn steeds minder gericht op technologie en steeds meer georiënteerd op uw business. Wat betekent dat voor uw project?
Lees verder


Hoe komt u los van uw oude ERP systeem?

Legacy ERP systemen beperken de wendbaarheid van uw organisatie. Om een flexibel en betrouwbaar applicatielandschap te creëren is een gelaagde aanpak nodig.
Lees verder


Hoe is de uitgaande factuurstroom te digitaliseren?

Volgens een rapport van het CBS verstuurde in 2019 driekwart van de Nederlandse bedrijven nog geen e-facturen, terwijl dit veel voordelen biedt. Hoe kunt u deze voordelen benutten?
Lees verder


Legacy ERP systemen worden vervangen door ERP in de cloud

Het grootste deel van de IT budgetten wordt niet meer uitgegeven aan het in de lucht houden van bestaande ERP systemen, maar aan modernisering en innovatie. 80% stapt over op ERP in de cloud.
Lees verder


Standaardiseer de digitale communicatie in de keten

De uitwisseling van informatie tussen fabrikanten en kleinere partijen in de keten is foutgevoelig en tijdrovend. Met koppelingen met ERP systemen gaat nog wel eens wat mis. Er zijn oplossingen.
Lees verder


ERP pakketselectie in de praktijk

Ingezonden artikel (niet redactioneel). Michel Hoeijmans deelt zijn aanpak van een pragmatische ERP pakketselectie. Waar moet u op letten en hoe pakt u een ERP project het best aan.
Lees verder


ERP in de cloud. Of toch maar niet?

Is de overstap naar de cloud hosting of SaaS een no-brainer? Of is on premise ERP nog steeds een aantrekkelijke optie? Hier een overzicht van de afwegingen.
Lees verder


ERP software moderniseert, de prijsstelling niet

ERP systemen zijn de laatste twintig jaar steeds flexibeler inzetbaar. Maar de prijsstelling is meestal nog even statisch. Waar moet u op letten bij het afsluiten van contracten?
Lees verder


Opties voor vervanging van legacy systemen

Legacy systemen zijn complex, duur in onderhoud en lastig aanpasbaar. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties om zo’n systeem te moderniseren?
Lees verder


Inhaalslag nodig bij de digitale transformatie

Onderzoeksbureau EIT Digital stelt dat Europa een behoorlijke achterstand heeft op de VS en China bij de digitale transformatie. Hoe is de inhaalslag te maken en welke rol speelt ERP software daarin?
Lees verder


Afscheid nemen van applicaties is lastig

Bedrijven zijn geneigd zoveel mogelijk data en geautomatiseerde processen over te zetten bij migratietrajecten. Daardoor blijft de configuratie complex. Maar hoe bepaal je wat er weg kan?
Lees verder


Denken als Bill Gates – Hoe ICT uw organisatie verder brengt

Bill Gates houdt tweemaal per jaar een denkweek. Ongestoord leest hij dan boeken, komt hij op ideeën en bedenkt hij briljante plannen. Houdt u ook al ‘denksessies’? Deze suggesties helpen u op weg.
Lees verder


Excel als vervanger voor ERP systeem

Voor de helft van alle financiële rapportages wordt nog steeds Excel gebruikt. Maar dat is natuurlijk geen echt ERP pakket. Wanneer moet u het wel en niet gebruiken?
Lees verder


Tien tips voor versnelde IT implementaties

De financiële topman van de Manutan Groep implementeerde met zijn team binnen negen maanden én binnen budget Microsoft Dynamics AX. Wat kunnen we van hem leren?
Lees verder


Hoofdbrekens bij de migratie van ERP naar de cloud

Het migreren van ERP systemen naar de cloud bezorgt CIO’s flink wat kopzorgen, zo blijkt uit recent onderzoek. Ze liggen onder meer vaak wakker van de datamigratie. Is dat terecht en wat zijn de misstappen?
Lees verder


Zes faalfactoren bij ERP implementaties

Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben bij ERP-implementaties. Het bedrijf, de klant en zelfs de hele sector kan erdoor getroffen worden. Wat zijn de meest gemaakte fouten?
Lees verder


Top 10 ERP systemen

Lijstjes bieden snel inzicht en overzicht. Niet zo gek dus dat als u denkt aan nieuwe ERP software, u interesse heeft in een top 10 van ERP systemen. Maar heeft u er ook wat aan?
Lees verder


Industrie vervangt verouderde ERP systemen

Een derde van de industriële bedrijven zegt te werken met een verouderd ERP pakket dat onvoldoende ondersteuning biedt bij het behalen van bedrijfsdoelstellingen.
Lees verder


Eindelijk nieuwe ERP software

De vervanging van uw belangrijkste bedrijfssoftware heeft last van een bijzonder fenomeen. Gevolg daarvan is vaak dat er niets gebeurt, terwijl er toch echt nieuwe software nodig is. Herkenbaar?
Lees verder


Denk breder bij de keuze van bedrijfssoftware

Veel bedrijven kiezen voor een specifiek softwarepakket of maatwerk. Uit oogpunt van flexibiliteit en toekomstbestendigheid kan het beter zijn te kiezen voor een softwareplatform, waarop diverse bedrijfsonderdelen geïntegreerd zijn.
Lees dit artikel


ERP oplossingen vaker doelwit van cybercriminelen

Vooral oplossingen van SAP en Oracle via internet kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Reden daarvan is vaak het gebruik van te oude versies of het feit dat patches niet worden geïnstalleerd op onbeschermde componenten.
Lees dit artikel


Nieuw boek over ERP – tijdelijk gratis

Bij de selectie van ERP software of andere bedrijfssoftware loert een gevaar: ‘oud denken’. Terwijl de praktijk laat zien dat ‘vernieuwen’ succesvoller is dan ‘behouden’. In dit praktijkgerichte boek leest u hoe u voorkomt dat uw softwareprojecten mislukken. Wij hebben een aantal exemplaren om gratis weg te geven in combinatie met de ERP box. Tijdelijk en zolang de voorraad strekt!
Lees verder


Berichten archief

ERP systemen

ERP pakketselectie in de praktijk

Ingezonden artikel (niet redactioneel) | In de bestseller “Komt een CEO bij de IT-dokter” van het ICT informatiecentrum waarschuwt Wolter Toet voor de valkuilen bij de selectie en implementatie van Lees meer

ERP systemen

De portee van zelflerende ERP

ICT informatiecentrum| Innovatiekracht is een vereiste om te kunnen voortbestaan. Flexibiliteit (agility) gebiedt softwareleveranciers om mee te bewegen met die innovators. Toekomstbestendig betekent vooral slim gebruik van kennis en data. Lees meer

ERP systemen

Industriële sector kijkt uit naar ERP transformatie

ICT informatiecentrum| Binnen de industriële sector wordt door 90% een ERP pakket gebruikt voor ondersteuning van bedrijfsprocessen, vooral SAP, Microsoft en Exact. Over alle branches is het gemiddeld 68% van Lees meer

ERP systemen

Stapsgewijs naar een nieuw ERP

ICT informatiecentrum| Het gat tussen wat er is en wat mogelijk is in ERP groeit. De oorzaak hiervan ligt bij de implementatie: een ERP implementatie wordt vaak als lastig gezien, Lees meer

ERP systemen

4 Redenen om uw ERP project om zeep te helpen

ICT informatiecentrum| Doorgaan met een ERP project zonder duidelijk plan en zonder helder inzicht in de alternatieven, is de snelste weg de afgrond in, volgens Eric Kimberling van ERP adviesbureau Lees meer

ICT nieuws externe bron

Waarom mislukt een ERP implementatie?

Kerridge Commercial Systems| Voordat u de vruchten kunt plukken van uw nieuwe ERP systeem, moet het succesvol geïmplementeerd worden. Volgens een onderzoek van Panorama Consulting faalt maar liefst 21% van Lees meer

ICT onderzoek externe bron

ERP wordt steeds vaker uitbesteed

Computer Profile| ERP uitbesteden Steeds meer Nederlandse organisaties kiezen voor een hostingpartner voor hun ERP applicatie. Dit percentage is vanaf 2012 gegroeid met meer dan 400 procent. Inmiddels geldt voor Lees meer

ERP systemen

Overstappen van SAP R3 naar S/4HANA?

ICT informatiecentrum | Voor gebruikers van de ERP software van SAP wordt de vraag actueel of en wanneer zij overstappen van SAP R/3 naar SAP S/4HANA. Welke aspecten daarin een Lees meer

ERP systemen

Top 50 softwareleveranciers

ICT informatiecentrum | Ieder jaar selecteert investeringsbedrijf Main Capital vijftig Nederlandse softwarebedrijven die succesvol zijn en zich opvallend goed ontwikkelen. In de 2016 editie staat evenals in jaargang 2015 het Lees meer

ICT checklist eigen redactie

Checklist voor het beveiligen van SAP software

ICT informatiecentrum | De veiligheid van SAP oplossingen staat meer dan eens ter discussie. Goede beveiligingsoplossingen bieden onvoldoende soelaas om de lekken in de SAP software te dichten. Ook is Lees meer