Maatwerk ERP systemen - ICTberichten.nl

Maatwerk ERP systemen

Maatwerk ERP systemen
Vroeger werden ERP systemen bijna vanzelfsprekend met maatwerk functionaliteit ontwikkeld. Dat was vooral duur en tijdrovend. Met de tegenwoordige ERP standaardoplossingen is dat maatwerk al bijna niet meer nodig, omdat heel veel functionaliteit al in de software zit. Nieuwe mogelijkheden rond applicatieontwikkeling geven nu zelfs gebruikers een rol in het ontwikkelen van maatwerk ERP systemen.

ERP systemen worden tegenwoordig per branche plug and play geleverd. Ze zijn nog steeds in te regelen op specifieke bedrijfsbehoeften, maar daar is veel minder tijd voor nodig. Daardoor verdwijnt de behoefte aan maatwerk. Steeds meer organisaties besluiten daarbij om workflows aan te passen met low code of no code tools. Hiervoor worden super users naar voren geschoven.

Super users zijn dus geen programmeurs, maar creatieve gebruikers van de software, die de functionaliteit daarvan exact kunnen afstemmen op hun wensen en die van collega’s. Deze ontwikkeling heeft grote gevolgen voor ERP leveranciers. In plaats van bij elke release weer een nieuwe serie functies te introduceren, moeten zij systemen creëren die intuïtief werken en medewerkers als een soort digitale assistent ondersteunen om flexibel aanpassingen door te voeren.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

ERP kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over ERP software
Gratis ERP box – Complete informatie over ERP software: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Zo pakt u uw ERP project aan – Belangrijke adviezen bij de start van uw ERP project (gratis download)
ERP systemen van complex naar wendbaar – Veelgelezen artikel

Maatwerk ERP systemen