ERP systemen van complex naar wendbaar - ICTberichten.nl

ERP systemen van complex naar wendbaar

ERP systemen
ERP implementaties waren altijd complex, maar worden steeds wendbaarder. Nieuwe ontwikkeltools automatiseren workflows sneller en goedkoper, waardoor ERP systemen gemakkelijker kunnen meebewegen met veranderende bedrijfsprocessen.

ERP systemen ondersteunen de kernprocessen van een bedrijf. De ontwikkeling, implementatie en aanpassing van deze systemen was altijd complex, tijdrovend en duur. De nieuwste mogelijkheden voor softwareontwikkeling en integratie brengen hierin verandering. Dankzij deze ontwikkeltools zijn ERP systemen en de oplossingen waarmee gekoppeld wordt, steeds dynamischer aan te passen en uit te breiden.

Gebruikers van bedrijfssoftware verwachten in toenemende mate dat hun IT systemen helemaal afgestemd kunnen worden op individuele wensen en behoeften. Daar zijn ERP systemen van origine niet op gebouwd. Door low code en no code technologieën te gebruiken kunt u een dynamische ontwikkelomgeving creëren waarin ook de functionaliteit van ERP systemen is te integreren. Bovendien zijn er allerlei nieuwe tools om workflows te automatiseren en te vereenvoudigen.

Resultaat is een enterprise mesh (netwerk) waarin alle applicaties met elkaar verbonden zijn en nieuwe functionaliteit voor medewerkers en externe gebruikers (zoals klanten) in een handomdraai te ontwikkelen is. Traditionele, relatief complexe ERP systemen zullen op den duur verdwijnen en plaats maken voor oplossingen met een kern van stabiele bedrijfssoftware en een flexibele schil daaromheen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

ERP kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over ERP software
Gratis ERP box – Complete informatie over ERP software: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Zo pakt u uw ERP project aan – Belangrijke adviezen bij de start van uw ERP project (gratis download)

ERP systemen