Artificial Intelligence (AI) nieuws | ICTberichten.nl - Voor ICT beslissers

Artificial Intelligence (AI) nieuws

 

Nog veel onduidelijkheid over de toepassing van AI

Artificial intelligence is een hype, maar veel bedrijven begrijpen nog niet goed wat je er eigenlijk mee kunt en wat de voorwaarden zijn voor een succesvolle toepassing.
Lees verder


ICT trends 2021 – Digitale transformatie, cloud en AI

Eén aspect speelt bij alle actuele ICT trends en ontwikkelingen een hoofdrol: data. Digitale transformatie draait om data en datagedreven werken bepaalt in toenemende mate het succes van bedrijven.
Lees verder


Hoe verlaag je de kosten van AI projecten?

Om efficiënter en slimmer te werken, gaan veel organisaties sterker inzetten op AI. Maar ze missen kansen om dat kosteneffectief te doen. Waar liggen de verbeteringsmogelijkheden?
Lees verder


Weinig werknemers verwachten dat AI hun functie verandert

Slechts 11 procent van de werknemers verwacht dat artificiële intelligentie de komende vijf jaar invloed heeft op hun functie. Dat percentage ligt hoger bij het management en de datateams.
Lees verder


Vier aanvliegroutes naar succesvolle AI

Volgens Forbes hebben organisaties vorig jaar 62 procent meer uitgegeven aan kunstmatige intelligentie. Maar hoe is AI maximaal te benutten in deze onzekere tijden?
Lees verder


Stappenplan voor succesvolle AI

Artificial Intelligence wordt steeds belangrijker voor de besluitvorming. Wat zijn volgens experts de stappen om een effectief AI systeem op te zetten?
Lees verder


Maak de black box van AI transparant

Om het vertrouwen van consumenten te winnen moeten organisaties verantwoorden hoe ze data gebruiken om AI modellen te bouwen. Wat komt daarbij kijken?
Lees verder


Hoe helpt machine learning uw voorraadbeheer?

Het lijkt logisch om machine learning in te zetten bij het voorraadbeheer. Maar de implementatie vraagt goede afwegingen vooraf. Welke vragen moeten eerst beantwoord worden?
Lees verder


AI in bedrijfsprocessen en applicaties met DataOps

Het blijft voor veel bedrijven een uitdaging om concrete bedrijfsresultaten te boeken met AI toepassingen. Dat komt met name omdat die toepassingen geïsoleerd worden ingezet.
Lees verder


Vier factoren die het succes van AI-projecten bepalen

Uit interviews met AI directeuren van toonaangevende Nederlandse bedrijven kwamen vier praktische adviezen naar voren om AI projecten succesvol te laten verlopen.
Lees verder


De mens wikt, de computer beslist

Bij complexe beslissingstrajecten worden steeds vaker algoritmes ingezet. Is dat een goede zaak of gaat daarmee ‘de menselijke maat’ verloren?
Lees verder


Proces intelligence wint snel terrein

Om de klantenservice en operationele efficiëntie te verbeteren, maken steeds meer organisaties gebruik van tools voor procesintelligentie. Een nieuwe en waarschijnlijk belangrijke vorm van AI.
Lees verder


Artificial Intelligence bewijst zich in de maakindustrie

AI wordt steeds vaker ingezet om productie- en beheerprocessen in de maakindustrie te ondersteunen en te verbeteren. Hoe gaat u na wat de mogelijke meerwaarde is voor uw bedrijf?
Lees verder


Valkuilen bij het starten met Artificial Intelligence

AI biedt nieuwe kansen om efficiënter en effectiever te opereren. Tegelijkertijd zijn er valkuilen op strategische, organisatorisch en technologisch gebied. Hoe zijn die vooraf te dichten?
Lees verder


Hoe welkom is een robot als collega?

Een deel van werkend Nederland ziet grote voordelen in robotisering en kunstmatige intelligentie. Maar er zijn ook veel mensen die robots zien als concurrenten voor hun baan.
Lees verder


Ontwikkeling van kunstmatige intelligentie wordt geremd door angst

De angstige verhalen over slimme robots die het leven op aarde bedreigen staan ontwikkeling van artificial intelligence (AI) in de weg. Tijd om kansen en ‘bedreigingen’ te nuanceren.
Lees dit artikel


Drie factoren remmen inzet van intelligent automation

Uit onderzoek van Capgemini blijken drie factoren die organisaties remmen in de implementatie van intelligent automation: technologie, bedrijfsorganisatie en talent. Bijna de helft van de Nederlandse organisaties (49%) heeft geen leidinggevenden met voldoende belangstelling voor de toepassing van intelligent automation. Nagenoeg hetzelfde percentage is ongerust over de veiligheid van data en geeft aan dat het ontbreken van een data management strategie de ontwikkelingen remt.
Lees dit artikel


Intelligent automation zorgt voor meer omzet bij financiële dienstverleners

Dat is de conclusie uit een onderzoek van Capgemini. Intelligent automation combineert robotics process automation (RPA), artificial intelligence (AI) en business process management. Met de volledige implementatie van intelligent automation in Nederland (4%) loopt ons land nog flink achter op de internationaal gemeten 10%.
Lees dit artikel


 
Berichten archief

ERP systemen

Mens en machine groeien naar elkaar toe

ICT informatiecentrum| Artificial Intelligence (AI) gaat een steeds grotere plaats innemen in onze maatschappij. Mede daardoor krijgen mens en machine een steeds innigere relatie. Tevens zal er een nieuw soort Lees meer

ERP systemen

Agile gaat verder dan softwareontwikkeling

ICT informatiecentrum| Agile werken is vaak efficiënter en flexibeler, ook buiten de IT. Voordat bedrijven hierop overstappen, moeten ze echter begrijpen waarom ze dat doen en hoe. Grote organisaties hebben Lees meer

ERP systemen

Spraakherkenning in bedrijfssoftware kent forse risico’s

ICT informatiecentrum| Het toepassen van spraakherkenning neemt toe, bijvoorbeeld in klantenservice- en bancaire toepassingen. Echter, het is niet geheel zonder risico’s, aldus Erik Remmelszwaal (DearBytes). De belangrijkste risico’s zijn: 1. Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

AI-investeringen leiden tot groei verkoop en nieuwe banen

ICT informatiecentrum| Onderzoek (Capgemini) wijst uit dat Artificial Intelligence (AI) nieuwe banen oplevert en verkoop bevordert. Bijna 83% van de ondervraagde bedrijven geeft dat aan. Zo’n 63% geeft aan dat Lees meer

ERP systemen

Is kunstmatige intelligentie de motor van economische groei?

ICT informatiecentrum| Volgens een artikel op IT-Executive is Kunstmatige Intelligentie (of Artificial Intelligence, AI) hét nieuwe bedrijfsmiddel om meer met minder te bereiken. Maar hoe vertaal je die kansen in Lees meer

Woon-werkverkeer van de toekomst: van sociale robots tot virtual reality

Toshiba | Breda, 4 juni 2015 – Toshiba publiceert een nieuw rapport over het woon-werkverkeer van de toekomst. Het rapport voorspelt hoe nieuwe innovaties en technologieën zoals zelfrijdende auto’s, sociale Lees meer