AI in bedrijfsprocessen en applicaties met DataOps - ICTberichten.nl

AI in bedrijfsprocessen en applicaties met DataOps

AI in bedrijfsprocessen en applicaties met DataOps

End-to-end management van AI oplossingen is cruciaal. Allereerst moet de kwaliteit en aanvoer van actuele data op orde gebracht worden. Vervolgens dienen de datastromen en de inzichten die AI oplevert ingebed te worden in de bedrijfsprocessen, om zo gerichte actie te kunnen ondernemen. Het beheren van die data pipelines voor bedrijfskritische toepassingen vereist een nieuwe vorm van gegevensbeheer. Dit wordt DataOps genoemd.

DataOps gaat om een geautomatiseerde en procesgerichte methodiek die data scientists gebruiken om de kwaliteit van gegevensanalyse te verbeteren en de doorlooptijd te verkorten. Met DataOps is de kennis die is opgedaan via agile werken, direct te implementeren. Verder kunnen bedrijven de inzichten integreren in de governance van het gegevensbeheer, maar ook om te sturen op het bereiken van de gewenste bedrijfsresultaten.

Lees het artikel

Meer interessante kennis en informatie voor u

Zo haalt u waarde uit uw data  |  Het op een goede manier analyseren van data, creëert waarde voor uw onderneming. Hoe u omgaat met deze waardevolle data en hoe u hier waarde uit kunt halen, leest u in de gratis e-boekjes over business intelligence en data analytics die het ICT informatiecentrum voor u heeft samengesteld.


Datawarehousing en big data voor MKB  |  In dit whitepaper leest u over de toepassing en toegevoegde waarde van datawarehousing en big data analytics voor ondernemingen die niet over grote IT-budgetten beschikken.