CRM nieuws | ICTberichten.nl - Nieuwsselectie voor ICT beslissers

CRM nieuws

 

Vier stappen naar de ultieme customer experience

Klanten verwachten dat een bedrijf hun behoeften begrijpt en daar zowel gericht als proactief op inspeelt. Hoe brengt u de klantreis compleet in kaart en hoe kunt u die reis optimaal begeleiden?
Lees verder


ICT trends 2021 – CRM en klantgericht ondernemen

CRM en customer experience (CX) stonden afgelopen jaar al volop in de belangstelling en dat blijft ook in 2021 zo. Goede CRM software is een belangrijke voorwaarde, maar niet genoeg.
Lees verder


In vijf stappen naar schone en actuele relatiedata

Het opschonen en actualiseren van relatiedata is cruciaal om de klantervaringen te optimaliseren en nieuwe kansen te benutten. Wat komt daarbij kijken?
Lees verder


Legacy systemen remmen marketinginitiatieven

Nederlandse marketeers zijn koploper in de adoptie van innovatieve tools. Maar het rendement valt tegen, omdat ze nog vaak moeten werken met oude systemen.
Lees verder


Zo beschermt u klantdata

Klantdata vertegenwoordigt veel waarde. Hoe kunt u die waarde maximaal benutten, als u klanten tegelijk controle moet geven op het gebruik van deze data? In zeven stappen regelt u het.
Lees verder


Slechte software reden om van baan te veranderen

Een kwart van de werknemers zegt te overwegen om van baan te veranderen als de software waarmee ze werken niet bevalt. Dat pleit voor meer inspraak inspraak bij aanschafbeslissingen van bedrijfssoftware.
Lees verder


Vier tips voor verbeterde klantervaringen

De ervaringen van klanten zijn bij veel bedrijven voor verbetering vatbaar. Wat zijn de oorzaken, hoe kun je die wegnemen en welke rol speelt CRM software daarbij?
Lees verder


Spilfunctie van finance voor marketing en sales

Marketing en sales doen vaak ongefundeerde voorspellingen over de verwachte resultaten. Finance heeft de missende cijfers, maar die worden te weinig benut.
Lees verder


CRM software steeds aantrekkelijker om te moderniseren

Eenvoudige en weinig flexibele CRM systemen van weleer, zijn inmiddels moderne online oplossingen die steeds meer kunnen. Als u met CRM nog achterloopt, is overstappen aantrekkelijk.
Lees verder


Zes tips om de klantbeleving te verhogen

De return on customer experience is niet bij elk bedrijf even groot. PWC heeft de belangrijkste aanbevelingen voor verbetering in kaart gebracht. Wij voegen er nog één aan toe.
Lees verder


Meer investeringen in klantervaringen

Afgelopen jaar heeft driekwart van de organisaties meer geïnvesteerd in technologie om klantervaringen te optimaliseren. Welke klantinformatie wordt vooral geanalyseerd?
Lees verder


Waarom mislukken zoveel CRM implementaties?

Hoewel de CRM markt volgens de meeste analisten nog steeds hard groeit, zijn de meeste organisaties niet tevreden over het resultaat van de implementatie. Wat is daar de reden van?
Lees verder


Gartner: investeringen in CRM software groeien razendsnel

Gartner signaleert een explosieve groei van investeringen in CRM software, met name voor de customer experience. Er wordt zelfs al meer aan uitgegeven dan aan database management systemen.
Lees verder


Trends in CRM oplossingen volgens Gartner

CRM applicaties moeten snel en flexibel nieuwe businessmodellen kunnen ondersteunen. Wat zijn de belangrijkste trends en hoe spelen de CRM leveranciers daarop in?
Lees verder


Vier tips voor verbetering van de customer performance

Slimme software maakt het mogelijk om klantgedrag real time te volgen en te analyseren. Dat leidt tot verbetering van de customer performance. Vier tips om ervan gebruik te maken.
Lees verder


Nieuwe CRM voor het te laat is

Sommige sectoren kunnen het werk al niet meer aan. Teveel opdrachtgevers, te weinig vakmensen. De lang gehoopte economische groei is prettig, maar stelt ook hogere eisen aan de efficiency van interne processen. Zoals alles rondom klantcontact. Met moderne CRM oplossingen (in de cloud) wordt dat echt eenvoudiger. Bent u eraan toe? Maak dan gebruik van de gratis CRM box.
Lees verder


Data kan sales verder optimaliseren

Sales ontvangt groei- en omzetdoelstellingen van het management. Voor het individueel aansturen van salesmensen is het lastig om de algemene doelstellingen te vertalen naar persoonlijke. Goede data kan hierbij helpen.
Lees dit artikel


Uw sales effectiever (en leuker)

Salesmensen zijn belangrijk. Hun duurste gereedschap is vaak een auto. Maar het belangrijkste gereedschap is een goed CRM systeem. Waar wacht u op? De kosten zijn geen issue meer.
Lees verder


‘Even een CRM pakket aanschaffen’. Niet dus!

Beslissingen over een nieuwe CRM oplossing worden steeds sneller genomen, merken we. Te snel om verstandige keuzes te maken, lijkt het.
Lees verder


Klantdata: dit kunt, moet en mag u ermee

Het belang van klanten hoeft geen betoog, het belang van goede klantdata evenmin. Maar hoe haalt u uit uw klantdata wat erin zit en voldoet u aan de privacyregels? De antwoorden op deze en andere vragen krijgt u tijdens Customer Identity & Customer Data Management congres op 14 november in Rotterdam. Als eindgebruiker kunt u daar gratis naar toe.
Lees verder


Denk aan de grote schoonmaak van uw CRM systeem

Het is een mooie klus voor in de zomerperiode, maar zeker ook voor daarna: het opruimen van uw CRM systeem. Waarom? Omdat u commercieel veel meer kunt halen uit actuele, gestructureerde data. U kunt uw klanten dan weer persoonlijker benaderen en gerichter te werk gaan.
Lees dit artikel


 

ERP systemen

Wel of geen mobiel CRM voor uw organisatie?

ICT informatiecentrum| Mobiele CRM toepassingen laten betere resultaten zien, volgens diverse onderzoekers. Waar ligt dat aan en is het ook voor u weggelegd? Mobiel CRM geeft onder meer: Kortere salescyclus Lees meer

ERP systemen

De krachtige status van CRM systemen in 2020

ICT informatiecentrum| Van Rolodex toen naar geavanceerde klanteninformatiesystemen nu: CRM als onmisbare schakel in uw bedrijf. En nog steeds ontwikkelen CRM systemen zich verder. De belangrijkste ontwikkelingen tot 2020: De Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

De markt van CRM systemen

ICT informatiecentrum| Op de markt voor CRM systemen heeft een verrassende verschuiving plaatsgevonden. Meer dan 10 jaar lang heeft Salesforce de koppositie in deze sector stevig in handen gehad. Marketing Lees meer