Infrastructuur/beheer nieuws | ICTberichten.nl - Voor ICT beslissers

IT beheer / infrastructuur nieuws

 

Hoe maak je een hybride werkomgeving veilig én gebruiksvriendelijk?

Ook als de coronacrisis voorbij is, zal er meer digitaal thuis gewerkt worden. Dan mag de veiligheid niet ten koste gaan van het gebruiksgemak. Hoe pakt u dat aan?
Lees verder


ICT trends 2021 – Werkplek, IT beheer en security

Thuiswerken is het afgelopen jaar voor velen een nieuw, blijvend alternatief geworden. Met nieuwe uitdagingen op het gebied van security. Dit staat ons te wachten op het gebied van IT beheer, werkplekken en veiligheid.
Lees verder


Security is de bottleneck voor multicloud toepassingen

Europa loopt voorop in het gebruik van multi-cloud-omgevingen, maar met name het gebrek aan kennis op het gebied van security is een remmende factor. Wat zijn de aandachtspunten?
Lees verder


Slim netwerk voorkomt files in het dataverkeer

De hoeveelheid dataverkeer groeit explosief, onder meer omdat bedrijven massaal applicaties naar de cloud migreren. Om datafiles te voorkomen is een slimmere netwerkoplossing nodig.
Lees verder


Multicloud: kloof tussen ambitie en adoptie

De belangstelling van Nederlandse IT beslissers voor een multicloud omgeving is de laatste jaren vertienvoudigd. Toch ligt de concrete adoptiegraad nog onder de 20 procent.
Lees verder


Acht tips om te besparen op IT kosten

IT diensten en managed services kosten uw organisatie vaak veel geld. De vraag is hoe u de kosten omlaag kunt brengen zonder in te leveren op de kwaliteit en het rendement.
Lees verder


Tegenwerking bij updates

Niet alle gebruikers van software worden enthousiast van updates. Die kunnen immers weer nieuwe bugs en beveiligingsproblemen met zich meebrengen. Hoe voorkomt u weerstand?
Lees verder


Groeiend cloudgebruik is een aanslag op uw bedrijfsnetwerk

Het gemiddelde bedrijfsnetwerk is niet opgewassen tegen de exploderende uitwisseling van data met verschillende cloudomgevingen. Tijd voor strategische actie.
Lees verder


Edge computing is een game changer in de cloud

Cloud computing is niet optimaal voor IoT-toepassingen die snelle reponstijden en extreme throughput vereisen. Dat verklaart de snelle opkomst van edge computing.
Lees verder


Infrastructuur stiefkindje bij innovatie

Er wordt volop geïnnoveerd, maar wanneer applicaties in de cloud live gaan, blijkt de netwerkinfrastructuur daar vaak niet op voorbereid. Tijd voor bezinning op het WAN.
Lees verder


SDN: eerst reorganiseren, dan automatiseren

Drie jaar geleden was de hype rond Software Defined Networking op z’n hoogtepunt. Nu hoor je er weinig meer over. Staat SDN voor Still Doing Nothing of zijn er concrete vruchten te plukken?
Lees verder


Zo moderniseert u oude IT infrastructuur

De IT infrastructuur van veel bedrijven is bij de meeste bedrijven niet ontworpen om een digitale transformatie door te maken. Dat is een risico voor de klantenbinding, productie en logistiek. Hoe realiseert u verbeteringen?
Lees verder


 

7 vragen bij het vernieuwen van uw applicaties


Tegenwerking bij software updates


ERP systemen

Outsourcing begint bij strakke regie

ICT informatiecentrum| Voor iedere onderneming komt een keer die ene vraag: zelf doen of uitbesteden? Wanneer loont outsourcing en waarop moet u letten? Uitbesteden (outsourcing) is niet alleen voor grote Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

ICT-infrastructuur is niet up-to-date

ICT informatiecentrum| Onderzoek van Schneider Electric naar de ICT-infrastructuur onder 590 Nederlandse bedrijven laat zien dat het bij 85% niet op orde is. Dat brengt ongewenste, grote risico’s mee. Bedrijfseigen Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

Falende ICT zorgt voor kritieke situaties in de zorg

ICT informatiecentrum| Onderzoek van Ictivity onder 500 medewerkers binnen uiteenlopende zorginstellingen laat zien dat bijna de helft (43 procent) van alle zorgverleners ervaring heeft met kritieke situaties die ontstaan door Lees meer

ICT nieuws externe bron

Sterke groei in het aantal datacenters

AME Research| Al dat digitaal socialiseren en internetten wat we doen leidt tot een sterke en duurzame groei van de bouw van datacenterinfrastructuren. Gemiddeld is de datacenter en infrastructuur sector Lees meer

ICT onderzoek eigen redactie

De werkplek van 2025: 6 trends

ICT informatiecentrum| Er zijn zes belangrijke trends te benoemen die de werkplek van 2025 zullen bepalen: 1. Toenemende technologie op de werkplek Kenniswerk en dienstverlenend werk nemen toe als gevolg Lees meer

ERP systemen

Efficiënte automatisering doe je in stappen

ICT informatiecentrum| Het is de ultieme wens van elke (ICT-) manager: een effectieve en efficiënte automatisering. Zonder tijd- en budgetoverschrijdingen. En die gewoon werkt. Maar hoe kunt u dat realiseren? Lees meer