Groeiend cloudgebruik is een aanslag op uw bedrijfsnetwerk - ICTberichten.nl

Groeiend cloudgebruik is een aanslag op uw bedrijfsnetwerk

Groeiend cloudgebruik is een aanslag op bedrijfsnetwerk

Bedrijven hebben een fysieke dataverbinding nodig voor cloudgebaseerde bedrijfsapplicaties. Daar ontstaat een bottleneck door de groeiende vraag naar cloudservices. Het WAN en bedrijfsnetwerk kunnen de vraag straks niet meer aan. Dit probleem wordt niet getackeld in strategische digitaliseringsplannen. METRI komt met verschillende aanbevelingen om de kwaliteit van het netwerk te waarborgen.

  • Ten eerste moet het WAN niet langer worden gezien als een operationele IT voorziening, maar als een strategische asset bij de digitale transformatie. Het netwerk krijgt daardoor een beeldbepalende rol in de cloudagenda.
  • Tweede aanbeveling is het uitvoeren van een analyse om na te gaan of de netwerkcapaciteit voldoende is om het verwachte online verkeer te verwerken.
  • Ten derde is modernisering van de netwerkinfrastructuur nodig om de enorme groei van cloudverkeer op te vangen en vast te houden aan hoge standaarden op het gebied van kwaliteit en beveiliging.
  • Tot slot benadrukken de onderzoekers het belang van een andere mindset onder IT bestuurders: ze geven nu de cloud, datacenters en netwerken het label van een commodity infrastructuur, maar dat klopt al lang niet meer. Alleen als ze de cruciale rol ervan inzien is de cloudtransformatie in betrouwbare banen te leiden.

Lees het artikel

Meer interessante kennis en informatie voor u

On-premises versus de cloud  |  Welke cloudoplossing en welk gebruiksmodel past het beste bij uw bedrijf: SaaS, hosting, een hybride oplossing of iets anders? In dit whitepaper leest u alles omtrent het vraagstuk van on-premises versus de cloud.


Noodzaak van moderne ICT  |  Een crisis laat zien hoe belangrijk moderne ICT is. Bedrijven die de kansen hiervan altijd hebben benut, ondervinden minder hinder in tijden van tegenslag. In dit artikel leest u daar meer over.