Bedrijfssoftware nieuws | ICTberichten.nl - Voor ICT beslissers

Bedrijfssoftware nieuws

 

Belangrijk voor SaaS applicaties

Kijk bij de zoektocht naar Software-as-a-Service applicaties niet alleen naar de functionaliteit. Deze aspecten spelen ook een heel belangrijke rol bij het bepalen van uw keuze.
Lees verder


Ideale tijdsplanning van grotere ICT projecten

De doorlooptijd van complexe ICT projecten laat zich lastig voorspellen en beïnvloeden. Dat komt vooral omdat er onvoldoende grip is op indirect werk. Hoe kunt u zich toch aan de planning houden?
Lees verder


Voorkom een vendor lock-in bij nieuwe software

Bij een vendor lock-in bent u zo afhankelijk geworden van een leverancier dat afscheid nemen of overstappen niet mogelijk is zonder grote (financiële) gevolgen. Vijf tips om dit te vermijden.
Lees verder


Softwareprojecten uitstellen; verstandig of niet?

Het vervangen van bedrijfssoftware kan om meerdere redenen noodzakelijk zijn. Maar in drukke of onzekere tijden wordt vaak gekozen voor uitstel. Welk risico loopt u daarmee?
Lees verder


Lees nu gratis ICT boek

De (na)zomer biedt bij uitstek de kans om ‘achterstallig kennisonderhoud’ weg te werken. Een goed moment dus om u met een gratis boek voor te bereiden op uw ICT plannen voor het najaar.
Lees verder


Zes tips voor succesvolle systeemmigratie

Systeemmigratie is verre van simpel. Volgens Gartner boordeelt zo’n 60% van de bedrijven hun ERP investeringen als weggegooid geld. Deze zes tips helpen u om dat te voorkomen.
Lees verder


Acceptatietests bij de implementatie van bedrijfssoftware

ERP, CRM, HRM of andere bedrijfssoftware kan alleen succesvol geïmplementeerd worden als gebruikers tevreden zijn. Daar zijn acceptatietests voor nodig. Hoe pakt u die aan en wanneer gaat het mis?
Lees verder


Vijf richtlijnen voor een rimpelloze IT implementatie

De implementatie van nieuwe systemen en applicaties heeft vaak teveel voeten in de aarde. Het is complex en gaat best vaak fout. Experts geven vijf tips om te voorkomen dat zaken fout lopen.
Lees verder


Vijf tips voor migratie naar de cloud

Werken in de cloud maakt uw organisatie flexibel, maar de overstap moet wel gecontroleerd gebeuren. Anders loopt de continuïteit gevaar en kunnen de kosten exploderen.
Lees verder


Stapsgewijs vervangen voorkomt problemen

Veel bedrijven zijn sterk afhankelijk van hun legacy systemen. Met een ‘big bang’ overstappen naar de nieuwste systemen gaat dan niet. Dat hoeft ook niet. U kunt ook in kleine stapjes innoveren.
Lees verder


Snelle ontwikkelingen rond bedrijfsapplicaties

Met de nieuwste bedrijfssoftware zijn beslissende concurrentievoordelen te behalen. Dat bedrijven zich dat realiseren leidt tot snelle groei van de markt van bedrijfssoftware. Wat zijn de trends?
Lees verder


Vol programma Exact Live – The virtual edition

Van 2 tot en met 6 november pakt Exact groots uit met Exact Live – The virtual edition. U kunt vijf dagen lang gebruiken maken van een virtuele beursvloer.
Lees verder


Vijf adviezen over nieuwe bedrijfssoftware

Deze maand publiceerde het ICT informatiecentrum op het platform IT executive ‘Vijf adviezen over het vernieuwen van bedrijfssoftware’. U kunt de vijf adviezen hier nalezen.
Lees verder


Het succes van ‘Komt een CEO bij de IT-dokter’

In augustus 2020 arriveerde de nieuwe druk van het boek ‘Komt een CEO bij de IT-dokter’. Wat maakt dat dit boek zo enthousiast ontvangen wordt door bedrijven die hun software willen vervangen?
Lees verder


Software kiezen in 3 stappen

Bij het selecteren van nieuwe software hebben bedrijven de neiging om het meest uitgebreide pakket te nemen. Toch wordt dat vaak niet omarmd door de medewerkers. Wat is wijsheid?
Lees verder


BIT toetst risico’s en slaagkans van ICT projecten

Het Bureau ICT toetsing (BIT) heeft een nieuwe toets ontwikkeld om de risico’s en slaagkans te toetsen van ICT gerelateerde projecten bij overheden en ZBO’s.
Lees verder


Drie geboden om de waarde van applicaties te maximaliseren

Applicaties en de data die deze genereren zijn tegenwoordig de belangrijkste assets van een onderneming. Wat kunt u doen om de waarde ervan te maximaliseren?
Lees verder


Hoe beheers je de risico’s van maatwerksoftware?

De risico’s bij het ontwikkelen van maatwerk worden nog vaak onderschat. Hierdoor treffen organisaties te laat of te weinig beheersmaatregelen. Hoe is dat te voorkomen?
Lees verder


Bedrijfssoftware, digitale transformatie en data

Bedrijfssoftware, digitale transformatie en data zijn drie thema’s die u vaker terugziet. De reden: iedere organisatie moet er vroeg of laat toch wat mee.
Lees verder


Vijf tips om te besparen op de licentiekosten

Maar weinig organisaties evalueren periodiek hun softwarelicenties. Daardoor maken ze onnodige kosten en beschikken ze over teveel of juist te weinig functionaliteit. Hoe bepaal je of dat het geval is?
Lees verder


Iedereen kan applicaties bouwen met low code software

Met low code software zijn vrijwel geen programmeervaardigheden nodig om een applicatie te bouwen. Dat versnelt de digitale transitie en ontlast de IT-afdeling.
Lees verder


Denken als Bill Gates – Hoe ICT uw organisatie verder brengt

Bill Gates houdt tweemaal per jaar een denkweek. Ongestoord leest hij dan boeken, komt hij op ideeën en bedenkt hij briljante plannen. Houdt u ook al ‘denksessies’? Deze suggesties helpen u op weg.
Lees verder


Beslissers zijn te weinig bezig met software

De boardroom zou software serieuzer moeten nemen en meer aandacht moeten besteden aan software asset management. Dat blijkt uit onderzoek onder IT-auditors.
Lees verder


Merendeel Europese bedrijven heeft digitale achterstand

Zes op de tien marktleiders in Europa onderkennen dat hun centrale bedrijfssystemen gemoderniseerd moeten worden. Wat zijn de pijnpunten en oplossingen?
Lees verder


Gartner ziet explosieve toename enterprise cloud software

Gartner signaleert dat bedrijven wereldwijd steeds meer enterprise software aanschaffen. Er wordt met name geïnvesteerd in cloud services en applicaties.
Lees verder


Hulp bij pakketselectie

De uiteindelijke keuze van nieuwe bedrijfssoftware kunt u niet aan een externe adviseur overlaten. Die knopen moet u zelf doorhakken. Daar heeft u kennis voor nodig. Deze selectieboxen bieden u die kennis.
Lees verder


Hoe kan uw ICT beter? Vraag het!

Hoe goed zijn de ICT oplossingen die uw afdelingen boekhouding, sales, marketing, HRM of logistiek nu gebruiken? Om te weten wat er beter kan, stelt u hen deze vier vragen.
Lees verder


Excel als ‘bedrijfssoftware’ bestaat dat nog?

Er zijn nog steeds organisaties die hun boekhouding, relatiebeheer, personeelszaken of voorraadbeheer uitvoeren met Excel. Ook grotere. Bijzonder en zelfs gevaarlijk.
Lees verder


Grote kans dat uw IT project ook crasht?

Het is een serieuze waarschuwing voor iedere grote of MKB organisatie die bezig is met nieuwe bedrijfssoftware: de kans is reëel dat uw IT project volledig mislukt. Gaat het mis, dan ziet u dat bovendien pas als u al te laat bent om nog in te grijpen. Lees hier over de gevaren en valkuilen van IT projecten. Herkent u deze? Wellicht bereiken de aangedragen oplossingen u dan net op tijd om een crash te voorkomen.
Lees verder


Goede BI oplossing onderscheidt vijf lagen

Het handboek Power Pivot beschrijft een vijflagenmodel voor business intelligence: invoer, voorbereiden van de data op analyse, het filteren van deze data, het analyseren en de resultaten daarvan.
Lees dit artikel


Gratis Handboek Softwareselectie

Het is één van de meest gebruikte boeken die het ICT informatiecentrum heeft samengesteld. Doel van het boek is om een logische volgorde aan te brengen in een selectietraject. Daarbij worden alle stappen uitgelegd en toegelicht. Het gaat niet over specifieke software en is even praktisch bij de selectie van ERP software als bij de keuze van een document management oplossing.
Lees verder


 
Berichten archief

Top-7 IT-trends voor 2018

Progress| De vooruitziende IT-organisaties en specialisten zijn al langer bezig met de voorbereidingen op het nieuwe jaar om hun bedrijf toekomstbestendig te maken, maar waar dienen zij rekening mee te Lees meer

ERP systemen

Top 5 bedrijfssoftware trends

ICT informatiecentrum| De vijf belangrijkste bedrijfssoftware trends voor productie, ICT & Telecom, groothandel en service & onderhoud zijn: 1. Efficiënt Artikelbeheer Een directe integratie met uw belangrijkste leveranciers of dienstverleners Lees meer

ERP systemen

Top 50 softwareleveranciers

ICT informatiecentrum | Ieder jaar selecteert investeringsbedrijf Main Capital vijftig Nederlandse softwarebedrijven die succesvol zijn en zich opvallend goed ontwikkelen. In de 2016 editie staat evenals in jaargang 2015 het Lees meer