Acceptatietests bij de implementatie van bedrijfssoftware - ICTberichten.nl

Acceptatietests bij de implementatie van bedrijfssoftware

Acceptatietests bij de implementatie van bedrijfssoftware
ERP, CRM , HRM of andere bedrijfssoftware kan alleen succesvol geïmplementeerd worden als gebruikers tevreden zijn over de keuzes die bij de implementatie gemaakt worden. Om er zeker van te zijn dat dit het geval zijn acceptatietests nodig. Helaas gaat daarbij vaak nogal wat mis, waardoor de hele implementatie gevaar loopt.

Lees hier de vijf belangrijkste faalfactoren en valkuilen van acceptatietests. Check of deze van toepassing zijn op uw implementatie en zo ja, treft tijdig maatregelen om een mislukt project te voorkomen.

  • Onvoldoende voorkennis bij gebruikers waardoor ze tijdens de test meer bezig zijn met vraag hoe de software werkt dan met het beoordelen van de functionaliteit.
  • Functionele beperking in plaats van een opzet waarbij alle mogelijkheden van de software worden getest en de eisen van de case scherp omschreven zijn.
  • Testen per bedrijfsproces waardoor niet duidelijk wordt hoe de flow van bestelling tot uitlevering wordt ondersteund door de software.
  • Vage acceptatiecriteria met als gevolg dat sommige medewerkers kijken naar kritische issues en anderen alleen naar kosmetische onvolkomenheden.
  • Ontbreken van testmanagement tools met als gevolg dat er geen overzicht is van testcases en issues, waardoor lastig gestuurd kan worden op de voortgang.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Verhuizen naar de cloud – Veelgelezen artikel
ERP box – Complete informatie over het starten en uitvoeren van ERP selecties en implementaties
5 stappen voor cloudtransitie – Veelgelezen artikel