Cloudtransitie | 5 stappen - ICTberichten.nl

5 stappen voor cloudtransitie

5 stappen voor cloudtransitie
De grootste bottleneck bij een cloudtransitie is de beschikbaarheid van mensen en middelen. Om de transitie soepel te laten verlopen zijn vijf stappen nodig. Door het volgen van deze stappen behoudt u de regie op de transitie naar de cloud en waarborgt u de continuïteit van uw bedrijfsprocessen.

Er kan van alles misgaan bij een cloudtransitie wanneer onvoldoende is nagedacht over de inzet van mensen en middelen. Hier de vijf stappen om het proces in goede banen te leiden.
  • Zorg dat een externe leverancier de nieuwe cloudservices zo nodig tijdelijk of gedeeltelijk technisch kan beheren. Stel hiervoor een managed services contract op.
  • Beperk het onderhoud van uw huidige IT infrastructuur tot de zaken die absoluut noodzakelijk zijn. Anders loopt het transitietraject vertraging op, waardoor er toch weer grotere projecten in de huidige configuratie opgepakt moeten worden.
  • Let erop uw IT medewerkers niet te veel tijd kwijt zijn aan randzaken en leg vast op welke tijden ze full time met de transitie bezig mogen zijn. Zorg voor ondersteuning door een product owner en scrum master of projectmanager.
  • Laat niet iedere IT medewerker opdraven voor elke vergadering of workshop. Bedenk wie waarbij aanwezig moet zijn en bouw een communicatieplatform om iedereen op de hoogte te houden van de belangrijkste beslissingen.
  • Let op signalen van uw eigen en externe IT medewerkers dat zaken niet goed lopen. Misschien hebben ze toch onvoldoende tijd voor hun taken of ontstaan problemen waarmee ze te lang doormodderen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis CLOUD box – Complete informatie over cloud computing: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Cloud computing kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over cloud computing
Cloud computing, introductie – E-boek over wat het is, wat het kan en wat u eraan heeft (gratis download)
Verhuizen naar de cloud – Veelgelezen artikel

cloudtransitie