Zes tips voor een succesvolle ERP overstap - ICTberichten.nl

Zes tips voor een succesvolle ERP overstap

Succesvolle systeemmigratie
Systeemmigratie is verre van simpel. Volgens Gartner boordeelt zo’n 60% van de bedrijven hun ERP investeringen als weggegooid geld. Deze zes tips helpen u om uw systeemmigratie succesvol te laten verlopen en de risico’s te minimaliseren.

  • Bepaal wat u wilt houden en wegdoen – Welke applicaties zijn onmisbaar en welke zijn aan vervanging toe? Welke processen wilt u behouden en welke kunt u met het nieuwe systeem optimaliseren? Begin met het antwoord op die vragen.
  • Leg de nieuwe standaarden vast – Wat zijn de best practices voor uw processen? Maak daar de standaard van voor alle afdelingen en stop met applicaties die maar weinig gebruikt worden.
  • Optimaliseer de processen – Vaak worden inefficiënties mee-geautomatiseerd bij de implementatie van een systeem. Bepaal dus eerst op welke punten uw processen zijn te verbeteren.
  • Kijk ook naar toekomstige behoeften – De implementatie is geen eenmalige klus. Uw informatiebehoeften veranderen en het systeem moet in staat zijn om die te blijven vervullen.
  • Neem mogelijke weerstanden weg – Systeemgebruikers zijn gewoontedieren. Overleg daarom met hen over hun functionele wensen ten aanzien van het nieuwe systeem. Daarmee creëert u draagvlak.
  • Toon aan dat het nieuwe systeem werkt – Gebruik software en data om de positieve impact van het systeem op processen zichtbaar te maken. Bij voorkeur op basis van kpi’s.
Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

ERP box – Complete informatie over ERP selectie en implementatie
ERP systemen van complex naar wendbaar – Veelgelezen artikel
Komt een CEO bij de IT dokter – Gratis boek over de grootste fouten bij softwareprojecten

succesvolle systeemmigratie