Top 5 bedrijfssoftware trends - ICTberichten.nl

Top 5 bedrijfssoftware trends

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

De vijf belangrijkste bedrijfssoftware trends voor productie, ICT & Telecom, groothandel en service & onderhoud zijn:

  1. Efficiënt Artikelbeheer
  Een directe integratie met uw belangrijkste leveranciers of dienstverleners die online catalogussen van verschillende leveranciers verzamelen, levert legio kansen voor automatisering. Onderliggende productdatabases als Icecat, Tech Data of Ingram Micro leggen hiervoor een solide basis.

  2. Apps
  Apps maken het leven een stuk aangenamer, zeker wanneer ze kunnen worden gekoppeld aan CRM- of ERP pakketten. Het maakt uw organisatie mobieler en flexibeler.

  3. Automatisch routeoptimalisatie
  Automatische routeoptimalisatie betekent een optimale routeberekening met als hoger doel om de organisatie beter te kunnen laten groeien, zonder grote investeringen in transport(middelen).

  4. Doelgerichte mailingen
  Een integratie van uw CRM- en ERP systeem met de email marketing oplossing MailChimp scheelt onder meer veel handmatige verwerking van aan- en afmeldingen en zorgt voor een up-to-date CRM systeem. Gerichte selecties uit het ERP systeem kunnen vervolgens een marketingactie vanuit MailChimp nog effectiever maken.

  5. Scanning in de verkoop
  Het gebruik van scanning in de verkoop neemt hand over hand toe. Een mooi praktijkvoorbeeld is het verstrekken van compacte laserscanners aan klanten die vanuit zijn magazijn of uw bedrijfscatalogus snel zijn winkelmand kan vullen en een order kan plaatsen.

Dit artikel komt van de hand van Henry Schrijver. Meer is te lezen op de website van Microsign.