Hulp bij pakketselectie - ICTberichten.nl

Hulp bij pakketselectie

pakketselectie

Projecten waarin u nieuwe bedrijfssoftware gaat selecteren (pakketselectie) en implementeren zijn complex. Om deze selectie- en implementatietrajecten goed te laten verlopen, zijn een goede voorbereiding en genoeg eigen kennis essentieel. De boxen van het ICT informatiecentrum helpen u daarbij.

Geen tijd om alles te lezen? Dit zijn de conclusies:
  • Een selectietraject is nooit gemakkelijk
  • Ontdek tijdig wat u moet weten voor een goede keuze
  • De enige die echt onafhankelijk is, bent u zelf
  • Een gratis bedrijfssoftware box helpt u bij pakketselectie
  • Tip: onderaan deze pagina nog meer interessante informatie!

Selecteren van bedrijfssoftware

Het ene softwareproject is ingewikkelder dan het andere. Bij de implementatie van nieuwe ERP software, een warehouse management systeem, een BI oplossing of HRM software is dat meestal wel duidelijk en worden tijdig de nodige externe specialisten ingeschakeld. Bij de keuze van een document management systeem wordt soms al wat lichter over de complexiteit gedacht. En bij CRM software worden, na een overtuigende gratis demoversie en een goed aanbod, aanschafbeslissingen soms heel snel genomen. Vaak lijkt het soort bedrijfssoftware de complexiteit van het project te bepalen. Maar ook bedrijfsomvang en type bedrijfsproces zijn daar erg bepalend voor.

Hoe weet u wat u moet weten voor een goede beslissing?

Ongeacht de mate waarin een softwareproject (voorbereiding, selectie en implementatie) complex is, is het in alle fases van het project lastig om te overzien waarover u moet beslissen, welke kennis u daarvoor zelf nodig heeft en wie u daarbij kan helpen. Belangen van softwareleveranciers en adviseurs zijn per definitie anders dan die van u. U zult dus zelf moeten kunnen begrijpen wat goede adviezen zijn en wat niet. Net zoals u echt zelf moet weten en begrijpen wat de keuze voor een ERP oplossing en de leverancier daarvan bepaalt.

Kennis over de software en het uitvoeren van pakketselectie

Bij al die keuzes, beslissingen en overwegingen helpen de bedrijfssoftware boxen van het ICT informatiecentrum u. Voorbeelden daarvan zijn de ERP box, CRM box, HRM box en zo meer. Met een box krijgt u de handvatten en een leidraad om uw softwareproject goed aan te pakken. U weet wat belangrijk is, heeft via de box toegang tot de noodzakelijke kennis over de software, maakt kennis met oplossingen, kent de valkuilen en kan voorkomen dat uw softwareproject straks bij de 50% behoort die qua kosten, functionaliteit of planning ontsporen. Een box helpt u altijd, kost u niets en mag u vrijblijvend gebruiken. Duizenden andere beslissers deden dat al voor u.

Waaruit bestaat een box?

Iedere bedrijfssoftware box biedt u kennis over de software zelf, de selectie ervan en het aansturen van het softwareproject. Daarnaast omvat de box informatie over softwareoplossingen, ontwikkelingen en praktijktoepassingen. Veel informatie zit in boeken en andere (digitale) publicaties. Praktische en op uw project gerichte informatie krijgt u rechtstreeks van softwarespecialisten. U krijgt dus ook direct een antwoord op uw vragen over het softwareproject. Alle onderdelen tezamen vormen een compleet pakket aan kennis en informatie dat u stap voor stap begeleidt bij het vinden, selecteren en implementeren van nieuwe bedrijfssoftware. U maakt alleen gebruik van de informatie die u nodig heeft. Meerdere mensen in uw projectteam kunnen van de informatie gebruik maken.

Meer over de
ERP box
CRM box
HRM box
Alle bedrijfssoftwareboxen

Suggesties om verder te lezen:
Uitstelgedrag bij IT projecten. Herkenbaar?
Zo voorkomt u dat uw IT project ook crasht – Whitepaper
Handboek softwareselectie – Gratis e-boek