Licentiekosten | 5 tips om te besparen - ICTberichten.nl

Vijf tips om te besparen op de licentiekosten

Vijf tips om te besparen op de licentiekosten

Het gros van de organisaties maakt zelden of nooit een kosten-batenanalyse van de software die ze gebruiken, terwijl de licenties een groot deel vormen van het totale IT-budget. Hier vijf tips om zo’n analyse uit te voeren.

1. Breng de status van de software in kaart. Vraag medewerkers over welke functionaliteit ze tevreden zijn en welke ze (vrijwel) nooit gebruiken.
2. Wacht niet tot de licenties zijn verlopen. Als software niet voldoet, of er een nieuwe versie of ander pakket op de markt komt met een betere functionaliteit, stap dan meteen over.
3. Koop niet direct nieuwe software. Tweedehands licenties en oudere versies zijn veel goedkoper dan de nieuwste, maar net zo functioneel en zeker zo betrouwbaar.
4. Kies niet blind voor cloud licenties. Kantooroplossingen als Office 365 zijn in de cloud stukken duurder dan on premise.
5. Huur een externe adviseur. Herkapitalisatie van softwarelicenties kan een complex vraagstuk zijn. Dan is het raadzaam een adviseur in de arm te nemen die het besparingspotentieel ten volle weet te benutten.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Vijf mogelijkheden voor het vervangen van bedrijfssoftware (Artikel)
Wat kost een ERP systeem? (Artikel)
Tien tips bij de aanschaf van financiële bedrijfssoftware (Artikel)
Alle berichten over bedrijfssoftware

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)