Vijf richtlijnen voor IT implementatie - ICTberichten.nl

Vijf richtlijnen voor een rimpelloze IT implementatie

richtlijnen voor IT implementatie
De implementatie van nieuwe systemen en applicaties heeft vaak teveel voeten in de aarde. Het is complex en gaat best vaak fout. Op basis van hun kennis en ervaring geven experts u vijf richtlijnen die u in gedachten kunt houden als u IT implementaties succesvol wilt uitvoeren.

    Wees realistisch en flexibel – De verwachtingen van een implementatie zijn vaak te vastomlijnd en hooggespannen. Spreek met een (externe) IT adviseur vooraf goed door wat er werkelijk mogelijk is met de nieuwe configuratie.

    Zorg voor schone en verrijkte data – Wanneer data uit legacy systemen vooraf niet opgeschoond is en verrijkt wordt met gegevens uit andere bronnen, kan een implementatietraject grote vertraging oplopen.

    Verzeker u van commitment van de top – Anders is er onvoldoende investeringsruimte om de juiste mensen en middelen te regelen en de organisatie voor te bereiden op de implementatie.

    Zet beheersbare stappen – Wie alles in één keer wil doen, vraagt om problemen. Ga stapsgewijs te werk om de kwaliteit te waarborgen en het overzicht te houden.

    Geef de continuïteit prioriteit – Zorg dat de belangrijkste bedrijfsprocessen niet verstoord worden tijdens de implementatie. Door een goede orkestratie kunt u voorkomen dat inkoop, productie en verkoop stagneren.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis bedrijfssoftware box – Complete informatie over bedrijfssoftwaresoftware: selectie, implementatie en ontwikkelingen.
Voordelen van standaardsoftware voor bedrijven – Veelgelezen artikel
Stapsgewijs innoveren voorkomt problemen – Veelgelezen artikel
Zo pakt u uw softwareproject aan – Begin verstandig aan uw ERP, CRM, DMS, HRM, WMS of ander softwareproject (gratis download)

richtlijnen voor IT implementatie