Beheersbare migratie naar de cloud | Vijf tips - ICTberichten.nl

Vijf tips voor een beheersbare migratie naar de cloud

migratie naar de cloud
Werken in de cloud maakt uw organisatie flexibel, maar de migratie moet wel gecontroleerd gebeuren. Anders loopt de continuïteit gevaar en kunnen de kosten exploderen. Vijf tips daarover:

    1. Begin met de office software – De overstap naar bijvoorbeeld Office 365 heeft weinig impact op uw organisatie, omdat medewerkers al gebruik van de software maken. U kunt dan risicoloos kennismaken met werken in de cloud.
    2. Migreer de bedrijfsdata – De cloud infrastructuur leent zich bij uitstek voor datawarehousing, omdat er veel opslagcapaciteit en computerkracht (bij piekbelasting) voor nodig is. Bovendien betaalt u alleen voor het daadwerkelijke gebruik van de cloud faciliteiten.
    3. Zet de kernapplicaties over – Met de kennis die is opgedaan in de vorige stappen kunt u weloverwogen beslissen welke applicaties voor kernprocessen u wilt migreren naar de cloud en bij welke provider u die wilt onderbrengen.
    4. Breidt de IT kennis uit – Bij de migratie naar de cloud is meer kennis nodig op het gebied van beveiliging, netwerkvraagstukken, kostenverdeling en het benutten van nieuwe IT mogelijkheden. Zorg dat u die kennis in huis heeft.
    5. Bepaal de investeringskaders – Uw ontwikkelteam kan met één druk op de knop meer serverruimte of andere cloudfaciliteiten regelen. Voorkom dat ze de bedrijfscreditcard leegtrekken door kaders voor uitbreiding van de faciliteiten te stellen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Naar de cloud, maar hoe?
Meer informatie over cloudoplossingen, migratie en de keuze van een cloudleverancier
Uw bedrijfssoftware naar de cloud? Gebruik de bedrijfssoftware box