Snelle ontwikkelingen rond bedrijfsapplicaties - ICTberichten.nl

Snelle ontwikkelingen rond bedrijfsapplicaties

ontwikkelingen bedrijfsapplicaties
Met de nieuwste bedrijfssoftware zijn beslissende concurrentievoordelen te behalen. Dat bedrijven zich dat realiseren leidt tot snelle groei van de markt van bedrijfssoftware. Volgens IDC groeit deze markt wereldwijd jaarlijks met 7,5%. Wat zijn de trends?

IDC verwacht dat de mondiale omzet van bedrijfssoftware over vijf jaar ruim 265 miljard dollar zal bedragen. De top-5 leveranciers in 2019 waren SAP (7,7%), Oracle (5,1%), Salesforce (5,0%), Intuit (3,0%) en Microsoft (2,1%). IDC ziet een aantal trends in de aankoop van applicaties. Het aandeel van public cloud software zal naar verwachting het snelste groeien: van circa 40% in 2019 tot meer dan 56% in 2024. Verder wordt een toename verwacht van bedrijfstoepassingen op basis van big data analyse en machine learning. Deze applicaties bieden bruikbare inzichten in een bredere werkstroom. Ook het automatiseren van taken op een lager niveau binnen de applicaties is een groeiende markt.

Bedrijfsapplicaties zijn de motor van uw onderneming. Als deze niet goed functioneert loopt u grote achterstanden op t.o.v. uw concurrenten. Verdient uw huidige bedrijfssoftware uw aandacht? Vraag dan de gratis bedrijfssoftware box van het ICT informatiecentrum aan. Deze bevat alle kennis over bedrijfssoftware, selectie en implementatie.