Vier factoren die het succes van AI-projecten bepalen - ICTberichten.nl

Vier factoren die het succes van AI-projecten bepalen

Vier factoren die het succes van AI-projecten bepalen

Het Amsterdamse AI bedrijf DEUS sprak met ruim dertig AI directeuren bij toonaangevende Nederlandse bedrijven als TomTom, Randstad, ABN Amro, Shell, Picnic en DSM. Daaruit kwamen de volgende vier inzichten naar voren over de implementatie van kunstmatige intelligentie.

Ten eerste hebben bedrijven mensen nodig met kennis van zowel AI technologie als de zakelijke toepassingen ervan. Verder is het belangrijk om in korte cycli te bepalen of een AI initiatief levensvatbaar is en vast te stellen hoe je dat kunt meten. Daarnaast zijn diversiteit in het AI team en een onafhankelijke beoordelingscommissie nodig om te voorkomen dat het AI model ethisch onaanvaardbare beslissingen neemt. In het verlengde hiervan moet de organisatie ook aan eindgebruikers kunnen uitleggen hoe het algoritme tot een beslissing komt.


Meer interessante kennis en informatie voor u:

  • Eyeopeners en praktische adviezen over de selectie en implementatie van bedrijfssoftware leest u in het gratis e-boek ‘Haal alles uit uw softwareprojecten‘. Dit boek is onderdeel van de bedrijfssoftware box.
  • Vind hier snel de informatie over bedrijfssoftware en zakelijke ICT oplossingen die u kunnen helpen bij uw IT project.