Digitalisering van finance een must - ICTberichten.nl

Digitalisering van finance een must

digitalisering finance
Bedrijven die volop inzetten op de digitalisering van hun financiële processen, behalen veel betere resultaten dan hun concurrenten. Dat bleek vorig jaar al uit een onderzoek van Unit4. In het boek Digital Finance leest u over de enorme impact van digitalisering op bestaande werkzaamheden en processen en hoe u deze transformatie aanpakt.

Het boek beschrijft hoe u een transformatie naar een meer datagerichte aanpak van uw afdeling finance in goede banen leidt en welke beslissingen nu genomen moeten worden over robotic process automation (RPA), artificial intelligence (AI), het gebruik van data en nieuwe financiële software. Het boek is gratis beschikbaar als onderdeel van de bedrijfssoftware box.

Uit het genoemde onderzoek blijkt dat bijna de helft van de bedrijven die AI gebruikt voor finance zegt bovengemiddeld te presteren. Bij andere bedrijven is dit maar 28%. Door de inzet van AI zullen de taken van finance veranderen: ruim 60% van de ondervraagden verwacht dat finance professionals vaker betrokken zullen worden bij de strategie- en besluitvorming. Dat AI sterk in de belangstelling staat is ook terug te zien in het voornemen van 75% van de ondervraagden om zichzelf en hun finance professionals de komende periode te laten bijspijkeren op dit gebied.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Digital Finance – Gratis boek
Finance en data – Veelgelezen artikel
Bedrijfssoftware box – Complete informatie over de selectie van bedrijfssoftware

digital finance