Finance en data - ICTberichten.nl

Finance en data

Finance en data
Finance professionals hebben problemen met een spaghettistructuur in de IT configuratie waarvan gebruik gemaakt wordt. Zij moeten steeds sneller informatie destilleren uit een steeds groter stuwmeer van data die in verschillende systemen zijn opgeslagen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Betere invoer van data

Verbetering van de informatievoorziening door finance begint met een betere data-invoer: van inkoopfacturen tot urenstaten en van klantgegevens tot prijsafspraken. Daarnaast zijn koppelingen nodig tussen de financiële software met systemen voor inkoop, productie (ERP) en verkoop (CRM). Op dit moment worden gegevens uit die systemen nog vaak handmatig overgenomen in Excel sheets.

Betere koppelingen

Koppelingen voorkomen niet alleen menselijke fouten, maar nemen finance professionals ook veel werk uit handen bij het inboeken van orders. Daardoor krijgen ze de handen vrij om de directie inhoudelijk te adviseren. Bovendien is het mogelijk om actiegerichte kpi’s geautomatiseerd weer te geven (lees meer over Robotic Process Automation). Denk aan zaken als debiteurensaldi, de status van de opdrachtenportefeuille en de bezettingsgraad van productiefaciliteiten. Door die informatie aan alle betrokken in de business beschikbaar te stellen, hoeft finance niet steeds alles uit de handen te laten vallen om ad hoc vragen te beantwoorden.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

IT is bij finance van grote organisaties vaak een lappendeken – Veelgelezen artikel
RPA heeft de toekomst in finance – Veelgelezen artikel
Data analytics – E-boek over hoe uw data u helpt om uw bedrijfsprocessen, prestaties en beslissingen te verbeteren en wat u daarvoor moet doen (gratis download)

Finance en data