Succesvolle AI projecten - ICTberichten.nl

Succesvolle AI projecten

Succesvolle AI projecten
Artificial intelligence en machine learning krijgen steeds meer aandacht en toepassingen. En bovendien steeds vaker voorrang op andere IT projecten. Ruim 40% van de bedrijven geeft prioriteit aan projecten op het gebied van artificial intelligence en machine learning. Helaas kosten die projecten veel tijd en valt het resultaat vaak tegen. Vraag is hoe u dat kunt voorkomen.

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bedrijven voorrang geeft aan AI en ML projecten boven andere IT projecten. Maar juist organisaties met de meeste resources en personeel voor deze projecten zijn veel tijd kwijt aan het ontwikkelen en implementeren van modellen. Circa 90% procent meldt lange tijdslijnen bij de ontwikkeling en bijna 60% heeft minimaal een maand nodig om een getraind model in productie te nemen. Bij een derde besteden data scientists zelfs meer dan de helft van hun tijd aan het implementeren van modellen.

De oplossing is automatisering van AI en ML pipelines. Zo’n geautomatiseerde pipeline kan ook de prestaties bewaken, waarschuwingen activeren en model re-trainingen starten. Daardoor worden de algoritmen continu verbeterd en is de downtime minimaal.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis DATA box – Informatie, advies en hulp bij het starten van dataprojecten
Bestuurders weten te weinig van AI – Veelgelezen artikel
Vijf tips bij het toepassen van AI – Veelgelezen artikel