ERP in de industry cloud - ICTberichten.nl

ERP in de industry cloud

ERP in de industry cloud
Steeds meer bedrijven migreren hun ERP systeem naar de cloud. Zo’n 40% werkt inmiddels met een industry cloud. Dat zijn SaaS platforms die volledig zijn gericht op de branche van de gebruiker. Dat biedt voordelen.

Overstappen naar de cloud en dan blijven werken met uw huidige ERP systeem is geen probleem volgens de meeste ERP leveranciers. Volgens hen zal de migratie soepel verlopen. Maar hoe zeker kunt u daarvan zijn? Alternatief is de keuze voor een industry cloud. Die biedt branchespecifieke functies, datamodellen, workflows, api’s, compliance mogelijkheden en alles wat u verder nodig heeft. Bovendien zijn industry clouds samen te stellen op basis van actuele behoeften met gebruiksklare componenten, app stores en integratie- en ontwikkeltools.

Volgens Gartner zullen industry clouds pas succesvol zijn als ze zich ontwikkelen tot ecosystem clouds, waarmee ook processen tussen bedrijven simpel zijn te beheren. Denk aan backoffice processen als inkoop en distributie, waarbij verschillende partijen betrokken zijn.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief