Zo verloopt de vervanging van legacy ERP optimaal - ICTberichten.nl

Zo verloopt de vervanging van legacy ERP optimaal

legacy ERP
Verouderde ERP systemen zijn vaak zo complex geworden dat een upgrade niet meer mogelijk is. Maar als innovatie een must is, hoe kunt u het systeem dan toch verantwoord vervangen en houdt u het vervangingsproject van deze legacy ERP software op de rails?

Bedrijven die geen gebruik maken van nieuwe technologie, zoals low code platforms, lopen het risico de boot te gaan missen. Want de ondersteuning van oudere ERP systemen houdt een keer op. Her-implementatie is dan onvermijdelijk. Maar hoe? Een groot ERP platform in een big bang operatie vervangen brengt teveel risico’s mee. Het is daarom beter om het systeem in functionele stukken te knippen en deze gefaseerd over te zetten. Dat geldt dan voor bijvoorbeeld de basisfunctionaliteit voor financiën, verkoop, inkoop, activa, logistiek en voorraad.

Bij de migratie naar een nieuwe omgeving kunt u kiezen voor ‘best-of-breed’ applicaties of een maatwerkplatform met apps die over de standaardfuncties heen worden gelegd. Denk bij dat laatste aan portals of mobiele apps. Baseer de keuzes die u maakt op uw zakelijke prioriteiten en de gebruikersbehoeften. Kies verder de technologie en het platform op basis van uw business-strategie en zorg dat de oplossingen schaalbaar zijn. Daarnaast is het verstandig om applicaties te ontkoppelen via een integratielaag en hoge security-eisen te stellen. Tot slot is een goede planning nodig met een roadmap of projectportfolio waarbij ook de afhankelijkheden van projectdelen zijn vastgelegd.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis ERP box – Complete informatie over ERP software: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Zo pakt u uw ERP project aan – Belangrijke adviezen bij de start van uw ERP project (gratis download)
Hoe komt u los van uw oude ERP systeem? – Veelgelezen artikel

legacy ERP