ERP software: 3 adviezen voor de oriëntatiefase - ICTberichten.nl

ERP software: 3 adviezen voor de oriëntatiefase

ERP software
Niet alle ERP projecten worden een succes. Dat heeft meestal niets te maken met de ERP software zelf (de keuze daarvan wordt steeds minder belangrijk, want de meeste pakketten zijn gewoon goed), maar vooral met de aanpak van het project. Als de voorbereiding niet goed is, eenzijdige kennis leidend wordt en de minst geïnformeerde mensen de belangrijkste beslissingen moeten nemen, wordt het lastig.

Wat is belangrijk in de oriëntatiefase?

    1. Neem de tijd – Haast en ongeduld helpen u niet. Er is veel informatie over ERP software en hoe u een ERP project succesvol aanpakt. Maak er gebruik van. Stap niet in de valkuilen die voor anderen al een pijnlijk vroegtijdig einde van hun project betekende. Maak tijd voor het verwerken van bestaande kennis.

    2. Neem eerst zelf het initiatief – Leg bij gebrek aan tijd en kennis het project niet te snel volledig in handen van een externe partij. Begrijp welke beslissingen u eerst zelf moet nemen en waarom. Dat voorkomt een te grote afhankelijkheid van leveranciers en implementatiepartners, die u uiteraard graag helpen aan een goedwerkende oplossing, maar ook hun eigen commerciële belangen hebben.

    3. Verdiep u in actuele oplossingen – Dat geeft u snel een beeld van welke kant uw project op gaat. Spreek ERP leveranciers. Zij denken in oplossingen en hebben de meeste ervaring met vergelijkbare projecten. Natuurlijk willen zij u hun oplossing verkopen, maar kijk daar doorheen. Zij hebben waardevolle kennis en delen die in deze fase nog gratis met u. Bovendien inspireert het u voor de toekomstige inrichting van uw bedrijfsprocessen.

Via de kennisbank van ERPsystemen.nl vindt u informatie over alle aspecten van een goede en verstandige oriëntatie, selectie of implementatie.

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief