Industriële sector kijkt uit naar ERP transformatie - ICTberichten.nl

Industriële sector kijkt uit naar ERP transformatie

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Binnen de industriële sector wordt door 90% een ERP pakket gebruikt voor ondersteuning van bedrijfsprocessen, vooral SAP, Microsoft en Exact. Over alle branches is het gemiddeld 68% van de bedrijven die ERP gebruikt.

In de industrie is men echter niet tevreden. De ERP software is verouderd (33%) en de functionaliteit voldoet niet (30%). Dat blijkt uit onderzoek onder 370 Nederlanders die werkzaam zijn in die sector. Zij staan te springen om te vernieuwen.

Vooral finance klaagt. ‘Logisch want daar komen alle fouten samen’, zegt Gerrit Vixseboxse, directeur van Skopos Rendementbouwers. ‘Zonder goede goede stuurinformatie komt dit probleem uiteindelijk bij finance. Er moet dus iets veranderen.’

ERP transformatie

Verwachting is een transitie naar een nieuwe oplossing. Anders is een bedrijf niet in staat om de bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen.

Cloudoplossingen zijn zeker een optie voor driekwart van de ondervraagden. Dit is goedkoper voor de Total Cost of Ownership van ICT en zorgt gemakkelijker voor vervanging of updates.

Bron: Consultancy.nl

 

Meer informatie over ERP software?

Boeken over ERP software
Whitepapers over ERP software
ERPsystemen.nl

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van het laatste ICT nieuws? Meld u dan aan voor de ICT nieuwsbrief.