ERP bevordert interne samenwerking - ICTberichten.nl

ERP bevordert interne samenwerking

ERP
Een modern ERP systeem brengt de data voor alle bedrijfsprocessen onder één noemer. Maar dat betekent niet automatisch dat de organisatie ook als één organisme gaat samenwerken.

Bij sommige organisaties werken afdelingen, divisies en dochterondernemingen elk met hun eigen systemen. Daardoor ontstaan informatiesilo’s per bedrijfsonderdeel met elk hun eigen versie van de waarheid. De implementatie van een geïntegreerd ERP systeem wordt vaak gezien als het sluitstuk van een oplossing voor dat probleem. Maar eerst moet het management iedereen duidelijk maken hoe belangrijk het is om zo’n systeem te gebruiken.

Integrale samenwerking vergoot de klantloyaliteit en verbetert de concurrentiepositie. De loyalteit is immers niet alleen afhankelijk van de leveringssnelheid, maar ook van de productkwaliteit, de service, de facturering en nog veel meer aspecten en afdelingen. Kortom, de klant doet zaken met het hele bedrijf. Een ERP systeem maakt het mogelijk om integraal samen te werken én de kosten te verlagen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis ERP box – Alle informatie over ERP selectie en implementatie
Losse software of ERP – Veelgelezen artikel
Zo pakt u uw ERP project aan – Tips en adviezen

legacy ERP