Losse software of ERP oplossing? - ICTberichten.nl

Losse software of ERP?

losse software of ERP oplossing
Wat vroeger gescheiden oplossingen waren, zijn nu onderdelen van ERP software, zoals software voor de financiële administratie, CRM, HRM en voorraadbeheer. Zelfs bij de keuze van een warehouse management systeem (WMS) kunt u kiezen voor ERP of WMS. Hoe weet u wat in uw geval de beste oplossing is?

Als meerdere functies zijn ondergebracht in één geïntegreerde ERP oplossing heeft dat als voordeel dat alles onderdeel is van hetzelfde platform. Data van het ene onderdeel is automatisch bruikbaar in het andere, koppelingen hoeven niet gemaakt te worden en het beheer en onderhoud van de software worden eenvoudiger. Een ideale oplossing zo lijkt het, tenzij u specifieke functionaliteiten wenst voor uw relatiebeheer, HRM, logistiek of andere functionaliteit. Dan kunt u zomaar beter af zijn met specifieke CRM, HRM, logistieke of andere bedrijfssoftware.

Als u toe bent aan nieuwe bedrijfssoftware kan het dus verstandig zijn eerst te onderzoeken of ERP software u de functionaliteiten biedt die u in de komende jaren nodig heeft. Om daar achter te komen is het goed als u zich eerst verdiept in de mogelijkheden en ontwikkelingen van ERP software. Voor dat doel bestaat de ERP box. De informatie van de box vertelt u niet alleen heel veel over ERP software, maar laat u ook kennismaken met oplossingen en leveranciers. Uiteindelijk hebben zij de meest actuele kennis over mogelijkheden en ontwikkelingen.

Biedt ERP software u onvoldoende toekomstperspectief, onderzoek dan de verschillende soorten bedrijfssoftware die u nodig heeft en bekijk hoe u deze zo laat samenwerken, dat de optimale oplossing voor u ontstaat.

Lees verder

Zo pakt u uw ERP project aan – Tips en adviezen
Bekijk ERP implementatie door bedrijfskundige bril – Veelgelezen artikel
Gratis ERP box – Alles over ERP selectie en implementatie

legacy ERP