Valkuilen van ERP projecten - ICTberichten.nl

Valkuilen van ERP projecten

Valkuilen van ERP projecten
Bij de oriëntatie op nieuwe ERP software wordt vooral gefocust op selectie. Hoe eerder u weet welke software u nodig heeft, hoe beter het is, lijkt het. Andere factoren zijn echter veel bepalender voor het succes van uw ERP project. Door deze te weinig aandacht te geven op het moment dat dit noodzakelijk is, resulteert uw ERP implementatie dan alsnog in een oplossing waar uw organisatie weinig beter van wordt. En dat ondanks zorgvuldig geselecteerde software.

Tip: de gratis ERP box bevat alle informatie over succesfactoren en valkuilen bij ERP projecten

ERP selectie

Het is allang duidelijk dat het voor de meeste ERP toepassingen niet veel uitmaakt welke ERP software u daarvoor gebruikt. Er zijn namelijk altijd meerdere ERP oplossingen die volledig kunnen voldoen aan uw wensen en eisen. Voorkeuren worden bepaald door de software die nu al gebruikt wordt, bestaande contacten met leveranciers, het oordeel van een adviseur, ervaringen van collega’s, naamsbekendheid, marktaandelen of overtuigende verkoopmethoden.

Wat nog belangrijker is

Uiteraard blijft het uitgangspunt dat de ERP software die u gaat gebruiken zich bewezen heeft, een betrouwbare leverancier kent en past bij uw bedrijfsprocessen. Voldoet uw ERP software daaraan, dan biedt u dat echter nog geen enkele zekerheid dat het gebruiken ervan u grote voordelen gaat opleveren. De software bepaalt namelijk niet het succes van uw ERP project. Dat wordt bepaalt door de wijze waarop u het project aanpakt, uw requirements bepaalt, de aansturing organiseert, de implementatie uitvoert, de uitvoerende partijen kiest en alle valkuilen kent en omzeilt.

Handleiding voor uw ERP project

Alles over deze aanpak, de organisatie, de voorbereiding, de keuze van specialisten en meer is door het ICT informatiecentrum voor u gebundeld in de ERP box (zoals er voor andere thema’s ook een CRM box, HRM box, WMS box, DMS box of TMS box bestaat). Naast een stap voor stap handleiding voor hoe u de juiste software selecteert, gaat deze informatie van ons en tientallen kennis- en informatiepartners vooral ook over hoe u uw project op de meest succesvolle manier voorbereidt, start, organiseert en uitvoert.

Alle succesfactoren en valkuilen bij ERP projecten zijn u dan snel duidelijk. Kennis waarvoor u zich heel wat uren advies van uw ERP adviseur kunt besparen. En aan de goede kant kunt zitten van de 50% ERP projecten die achteraf als (deels) mislukt worden beschouwd.

Bekijk ERP box