30% besparen op operationele kosten - ICTberichten.nl

30% besparen op operationele kosten

besparen op operationele kosten
Volgens Gartner moeten financieel managers de komende tijd vol inzetten op hyperautomatisering en intelligent composable business. Wat houden beide begrippen in, welke voordelen bieden deze en waarom moeten CFO’s de twee trends volgens Gartner direct oppakken?

Hyperautomation

Financieel managers die wendbaar kunnen inspelen op de snel veranderende omstandigheden in hun werkveld, hebben twee trends opgepakt. De eerste is hyperautomation. Bedrijven die technologie op dit gebied combineren met het herontwerp van hun processen kunnen volgens Gartner medio 2024 hun operationele kosten al met 30% hebben verlaagd. Ze maken daarbij niet alleen gebruik van Robotic Process Automation (RPA), maar ook van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), event-gestuurde software architectuur en intelligente business process management suites (iBPMS’s).

Intelligent composable business

De tweede trend is de overstap naar intelligent composable business. Gartner definieert dit als een architectuur waarin applicaties modulair zijn te configureren en te combineren. Daardoor zijn financiële managementsystemen sneller aanpasbaar aan veranderingen binnen en buiten de organisatie.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Robotic process automation – Ontdek de voordelen en unieke eigenschappen van RPA (gratis download)
Hyperautomation – Wat is hyperautomation en wat is de relatie met RPA?
RPA heeft de toekomst in finance – Veelgelezen artikel

Robotic process automation