Drie tips voor betere samenwerking tussen finance en IT - ICTberichten.nl

Drie tips voor betere samenwerking tussen finance en IT

Drie tips voor betere samenwerking tussen finance en IT
Met name bij het implementeren van nieuwe technologieën, is samenwerking tussen de financieel en IT verantwoordelijken van vitaal belang. Het samenspel versnelt ook veranderingstrajecten, verbetert de databeveiliging en beperkt de risico’s. Hier drie tips om de samenwerking te bevorderen:

    1. Vraag medewerkers om zelf ideeën aan te dragen. Organiseer hiervoor eerst brainstorms met een team van de eigen afdeling en daarna met de hele groep, waarbij ook kansrijke eerder bedachte ideeën verder uitgediept kunnen worden.

    2. Geef ze zicht op elkaars werk en de doelen ervan. Begin de samenwerking niet met een specifiek project, maar informeer ze eerst over de werkzaamheden van de andere afdelingen en de overkoepelende doelen. Hiervoor kan onder meer gebruik gemaakt worden van programma’s voor mentoring en job shadowing.

    3. Investeer in activiteiten voor team-building. Met dat doel zijn binnen en buiten het kantoor evenementen en activiteiten te organiseren waar de medewerkers van de afdelingen elkaar (beter) leren kennen. Denk aan een brunch of lunch met een spreker die vertelt hoe IT het werk van finance en IT verandert.