E-facturatie | Nederland loopt achter - ICTberichten.nl

Nederland loopt achter in e-facturatie

e-facturatie

Bij financieel managers staat digitalisering hoog op de agenda. Maar voor de facturatie wordt nog vaak gebruik gemaakt van papier. Overstappen op e-facturatie kan voordelen bieden.

Tien jaar geleden is scan- en herkensoftware als een tussenoplossing gepresenteerd. Nederland is daarin blijven hangen terwijl andere Europese landen – vooral in Scandinavië – verder zijn gegaan. Dat komt onder meer door onze cultuur. Blijkbaar vinden we het uiterlijk van een factuur belangrijk, omdat dit het imago weerspiegeld. De overheid zou e-facturatie meer moeten stimuleren. In Noorwegen wordt er al over gepraat om het digitaal verzenden van facturen verplicht te stellen.

De overstap naar e-facturatie is niet ingewikkeld. Elk boekhoudpakket en ERP systeem biedt hiervoor de basisfunctionaliteit en binnen een paar uur kunt u up-and-running zijn. Hoe meer facturen, hoe meer het loont. E-facturatie leidt tot een hogere datakwaliteit in het verwerken van de facturen en tot lage operationele kosten om deze te verzenden en te ontvangen.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Wat is ERP (Artikel)
Alles over software voor financiële administraties
Merendeel Europese bedrijven heeft digitale achterstand (Artikel)
Alle berichten over Financiële software

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)