Finance vergeet IT - ICTberichten.nl

Finance vergeet IT

Finance en IT
Finance loopt niet voorop met digitalisering, cloudtoepassingen of moderne financiële software. Data staat op meerdere plekken en Excel speelt vaker een rol, dan eigenlijk goed of logisch is. Komt er dan toch een nieuwe IT oplossing, dan wordt dat vaak autonoom door de afdeling finance beslist en weet de IT afdeling daar helemaal niet of pas veel te laat van. Dat vraagt om een oplossing.

Financiële afdelingen zetten regelmatig op eigen houtje nieuwe automatiseringsoplossingen in. Daardoor gaat het overzicht bij de IT afdelingen verloren. Gevolg is een wildgroei van software-oplossingen. Om dat binnen de perken te houden zou de IT afdeling regelmatig contact moeten hebben met financiële afdelingen. Juist daar vindt momenteel een inhaalslag in de digitalisering plaats.

Finance en IT

Advies is om één keer per kwartaal een gesprek te organiseren tussen de verantwoordelijke bij finance en de IT afdeling en dan te praten over de plannen en problemen. Welke (freemium)-oplossingen zijn daar nu in gebruik en hoe bevallen die? Welke functionaliteit mist nog en welke processen kosten nog steeds veel tijd? Wat kan er verder geautomatiseerd en geoptimaliseerd worden? Met dat soort vragen komt IT de uitdagingen tijdig op het spoor en kan samen met finance gezocht worden naar de best toepasbare oplossingen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Financiële software – Overzicht van oplossingen en mogelijkheden
Digitalisering van finance een must – Veelgelezen artikel
IT vervangen is niet altijd de oplossing – Veelgelezen artikel