Automatisering steeds belangrijker bij recruitment - ICTberichten.nl

Automatisering steeds belangrijker bij recruitment

ICT onderzoek eigen redactie

ICT informatiecentrum|

Volgens onderzoek van CareerBuilder denkt bijna driekwart van de werkgevers dat binnen tien jaar automatisering grote delen van recruitment en talentmanagement heeft overgenomen.

Vooral bij bedrijven die flink groeien, is het snel interessant om (een aantal) functies te automatiseren. HR is voor de strategische, motiverende en sociale kant. Automatisering vooral voor de uitvoering/operationele kant.

Automatisering

Automatisering wordt vooral gebruikt voor het oriëntatieprogramma op de eerste werkdag, medewerkersbetrokkenheid en beoordeling, inclusief feedback. Die bedrijven die het gebruiken zijn daar in het algemeen tevreden over. Het bespaart tijd, procedures worden korter en er worden minder fouten gemaakt. De medewerkersbeleving is positief.

Zeker niet iedereen automatiseert functies van recruitment. 60% gebruikt geen technologie voor human capital management.

Bron: CareerBuilder.
Het hele artikel is hier te lezen.

Meer over HR software en de succesfactoren en valkuilen van HRM selectie, leest op de pagina HRM software van het ICT informatiecentrum. Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van al het nieuws rondom verschillende ICT thema’s? Meld u dan aan voor de ICT nieuwsbrief.