Deze HR trends domineren het komende jaar - ICTberichten.nl

Deze HR trends domineren het komende jaar

HR trends

Vorig jaar stond privacy nog bovenaan de lijst met HR trends, vooral door de invoering van de GDPR/AVG. Onderzoek van Berenschot wijst uit dat werving & selectie nu bovenaan staat. En hoewel het onderzoek zich daar niet specifiek op richtte, is duidelijk dat dit geholpen wordt door goede HRM software.

Adviesbureau Berenschot onderzoekt jaarlijks de belangrijkste trends in HR. Dit jaar hebben circa 2.000 HR-professionals aangegeven welke ontwikkelingen ze in hun vakgebied waarnemen. Werving & selectie staat op de eerste plaats. Begrijpelijk, want de arbeidsmarkt wordt krapper. Niet alleen het wervingsproces moet optimaal zijn ingericht. Ook de aandacht voor ‘onboarding’ en een perfecte employee experience groeit. Binden van personeel wordt dus belangrijker.

Op de tweede plaats staat het ontwikkelen van personeel. Daarbij gaat het niet alleen om het aanleren van nieuwe skills en vaardigheden. Ook duurzame inzetbaarheid en tegengaan van verzuim zijn aandachtspunten, omdat mensen langer moeten doorwerken. Op de derde plaats in de lijst staat het beleid rond arbeidsvoorwaarden. De ene werknemer wil bijvoorbeeld zoveel mogelijk verdienen, terwijl de ander misschien juist meer tijd wil kunnen besteden aan het gezin of hobby’s. Flexibilisering van de voorwaarden is het uitgangspunt.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
HRM software – Alles over de selectie en implementatie van een personeelsinformatiesysteem
Zo voorkomt u dat uw IT project ook mislukt (Artikel)
De belangrijkste adviezen bij HRM software selectie (whitepaper)
Alle berichten over HRM / eHRM

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)