Machtsverhoudingen HRM software markt veranderd - ICTberichten.nl

Machtsverhoudingen HRM software markt veranderd

Commercieel persbericht externe bron

AME Research|

De veranderingen gaan tergend langzaam. Toch zijn de laatste tien jaar de machtsverhoudingen op de markt van software voor personeelsdiensten en salarisadministratie duidelijk veranderd ten gunste van twee nieuwere leveranciers, namelijk Avanade en Afas. Zij konden een positie op deze markt veroveren ten koste van de traditionele aanbieders Raet, NGA en ADP.

HRM software markt

De omzet van deze vijf concurrenten is tussen 2007 tot en met 2016 gemiddeld 8% per jaar gestegen tot €460 miljoen. Dat is een behoorlijk groeipercentage. Dat heeft te maken met de introductie van het Cloudmodel met verhuur van software omdat huur per saldo altijd duurder uitkomt dan koop, maar ook omdat steeds meer aspecten van het personeelsmanagement geautomatiseerd konden worden. Ook is het automatiseren van flexwerk duurder dan dat van vaste banen.

Raet is naar omzet gemeten zeker nog marktleider, terwijl ADP en NGA nauwelijks nog groeien en eigenlijk al uit de markt geprijsd zijn door Avanade en Afas. Wanneer de trend van de voorbije tien jaar zich de komende tien jaar voortzet dan verliest Raet in 2021 zijn marktleiderschap aan Afas.

Intussen is deze markt voor software voor personeelsdiensten niet innoverend genoeg in Nederland. Dan moet je bij een speler zoals Workday zijn.

Bron: AME Research