Data verzamelen uit verschillende bronnen - ICTberichten.nl

Data verzamelen uit verschillende bronnen

Data verzamelen uit verschillende bronnen
Het combineren van data kan belangrijke managementinformatie en inzichten opleveren. Maar helaas zijn databestanden doorgaans op meerdere plaatsen en in verschillende fileformaten opgeslagen. Dat betekent dat u eerst een oplossing moet hebben voor het bundelen en combineren van de data, voordat u deze kunt gebruiken. Hoe delft u data als dit ‘goud’ verspreid is opgeslagen?

Om data uit verschillende bronnen te kunnen combineren, data integratie genoemd, wordt vaak gebruik gemaakt van een dataplatform. Denk aan het samenbrengen van data uit ERP en CRM systemen. De gegevens worden daarbij soms handmatig geïmporteerd in spreadsheets en rapportages. Probleem is dat de data niet allemaal in hetzelfde fileformaat is opgeslagen. Bovendien kost het extraheren, transformeren en laden van data tijd, waardoor de gebruikte gegevens misschien niet meer actueel zijn.

Verder moet u zelf een manier bedenken om de juiste data vanuit verschillende systemen naar het platform over te zetten. Daarom is het beter om alle systemen te integreren in één dataplatform. Op dit platform kunt u uniforme datadefinities hanteren. Daarnaast biedt het ingebouwde mechanismen om data uit verschillende systemen te integreren. Zo brengt u alle bedrijfsgegevens op een controleerbare manier samen in een data lake dat vanuit elke invalshoek is te doorzoeken. Daardoor heeft u het ‘goud’ in de data stukken sneller gevonden.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief